Що ми робимо

Зупинимо тортури в Україні

Чому в Україні працівники правоохоронних органів катують людей та як покласти цьому край?
Українська влада має забезпечити справедливість у справі Олександра Рафальського
Заяви про катування Олександра Рафальського, який помер 20 жовтня у Лук’янівському СІЗО м. Києва, мають бути розслідувані належним чином, а його справа має бути переглянута у зв’язку із нововиявленими обставинами відповідно до міжнародних стандартів справедливого судового розгляду, заявила Amnesty International. «Справа Олександра Рафальського – це 15-річна історія зневаги до прав людини та демонстрація систематичної неспроможності
Річна доповідь Amnesty International 2015: Україна
Глава держави: Петро Порошенко Глава уряду: Арсеній Яценюк На сході країни рік розпочався з напружених бойових дій між проросійськими сепаратистами та українськими силами, завершившись епізодичними перестрілками, що час від часу порушували ненадійний режим припинення вогню. Воєнні злочини, скоєні обома сторонами конфлікту, загалом залишалися безкарними. Невеликий прогрес спостерігався у розслідуванні порушень та зловживань, які сталися під
Amnesty International опублікувала нове керівництво з контролю за застосуванням надмірної сили правоохоронцями
Фатальні наслідки застосування правоохоронцями сили та вогнепальної зброї – будь то на вулицях Фергюсона в Міссурі, в бразильських фавелах чи під час протестів в Україні – відразу потрапляють в заголовки всіх світових ЗМІ. У незліченній кількості випадків, в тому числі під час демонстрацій, силові органи занадто швидко переходять до застосування сили замість того, щоб спробувати
«Система не пробачає»: кримські активісти постали перед російським військовим судом
Два високих паркани відгороджують військовий суд у південному російському місті Ростов-на-Дону, де натовп з журналістів, дипломатів та правозахисників нещодавно був вимушений стояти на 40-градусній спеці у спробі проникнути всередину. Я приїхав сюди для спостереження за допитом ключових свідків у суді над відомим українським режисером Олегом Сенцовим та екологом Олександром Кольченком. Обидва чоловіки родом з Криму
Нова поліція: як захистити мрію? – блог Тетяни Мазур
Початок роботи нової патрульної поліції на минулих вихідних дав надію киянам, та, в деякій мірі, і всім українцям, на успіх реформи правоохоронної системи. Дійсно, перші результати реформи доволі промовисті та видимі. На вулицю столиці вийшли поліцейські, які повністю замінять старий склад міліції та пройшли інтенсивну підготовку за участі закордонних експертів. Вони молоді, в хорошій фізичній
Українці засуджують катування та не довіряють українському правосуддю – всеукраїнське опитування
Українці в своїй більшості засуджують катування, не довіряють існуючій системі розслідування катувань та виступають за передачу відповідних слідчих повноважень від Генеральної прокуратури до незалежного Державного бюро розслідувань, йдеться у дослідженні громадської думки, опублікованому Amnesty International у Міжнародний день на підтримку жертв катувань. “Для України тортури не залишились в середньовіччі, а продовжують застосовуватися представниками держави з
Доповідь Amnesty International наводить нові свідчення катувань та вбивств полонених під час конфлікту в Україні
Переконливі свідчення про триваючі воєнні злочини, у тому числі про катування і позасудові страти полонених, служать нагадуванням про жорстокість методів, що застосовуються майже щодня в умовах тліючого конфлікту на сході України. Про це сьогодні заявила Amnesty International, презентуючи нову доповідь у Києві. Доповідь Зломлені тіла: тортури і позасудові страти на сході України наводить переконливі свідчення частих та
Підтримати кампанію
Зникнення на Сході: допоможіть відшукати
Олександр Мінченок, 31-річний мешканець Лисичанська, зник безвісти 21 липня 2014р. , після арешту про-українськими силами, в час, коли він подорожував Сходом України зі своєю бабусею. Батьки, не отримуючи звісток від липня, побоюються за його життя.
детальнiше
Успіхи
Досягнення у сфері прав людини у 2014 (та Січень/Лютий 2015)
Світові досягнення Після проведення кампанії, яка тривала понад два десятиліття, «Міжнародний договір про торгівлю зброєю», підписаний 130 та ратифікований 62 країнами, нарешті вступив в силу у 2014 році. Договір містить рамкову угоду про обмеження міжнародної торгівлі зброєю та амуніцією, яка, за умови її виконання, допоможе врятувати тисячі життів. У грудні 117 країн проголосували на підтримку
усі успіхи
Матеріали кампанії
Доповідь: «Позасудові страти під час конфлікту в східній Україні»
У доповіді «Позасудові страти під час конфлікту в східній Україні» представлені результати дослідження, проведеного в східній Україні (Донбасі) в кінці серпня і в кінці вересня 2014 року, та дані, зібрані під час інтерв’ю з жертвами порушень прав людини та їх сім’ями, очевидцями, місцевими посадовцями в Луганській та Донецькій областях, медичними працівниками та комбатантами з обох
Зловживання та воєнні злочини з боку добровольчого батальйону «Айдар» на півночі Луганської області
Члени батальйону територіальної оборони «Айдар», що діє на півночі Луганської області, причетні до масових зловживань
усі матеріали
мультимедіа
  • Звіт про діяльність за 2013/2014 роки
  • ІНФОГРАФІКА: Ставлення українців до катувань
  • Інфографіка: Річна доповідь 2014/15
  • ВІДЕО: Річний звіт Amnesty International
  • ФОТО: Публічна акція до річниці протестів на Банковій
  • ВІДЕО: Євромайдан. Ескалація насильства в Києві.
  • ВІДЕО: Хода на знак пошани до загиблих учасників Євромайдану
  • ВІДЕО: Євромайдан. Хто відповість за безкарність міліції?
  • ВІДЕО: Безкарність міліції в Україні
  • ВІДЕО: Президент Порошенко мусить проявити солідарність з жертвами катувань
  • ВІДЕО: Викрадення і тортури на сході України
1 хв