Що ми робимо

Заява: необхідне ефективне розслідування нападу на учасників(ць) акції «Рівність різноманіття!»

(Запоріжжя) Влада має провести ефективне та неупереджене розслідування нападу на учасників(ць) флеш-мобу «Рівність різноманіття!», заявила Amnesty International Україна.6 травня у Запоріжжі відбувся флеш-моб «Рівність різноманіття!», учасниці та учасники якого закликали мешканців міста до толерантності та поваги до особистого вибору людини, незалежно від її чи його соціального статусу, національності та релігійної приналежності, сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності і т.д.
Річна доповідь Amnesty International 2015: Україна
Глава держави: Петро Порошенко Глава уряду: Арсеній Яценюк На сході країни рік розпочався з напружених бойових дій між проросійськими сепаратистами та українськими силами, завершившись епізодичними перестрілками, що час від часу порушували ненадійний режим припинення вогню. Воєнні злочини, скоєні обома сторонами конфлікту, загалом залишалися безкарними. Невеликий прогрес спостерігався у розслідуванні порушень та зловживань, які сталися під
Реакція світу на злодіяння з боку держав та збройних груп є ганебною та неефективною
Світові лідери повинні вжити термінових заходів, щоб протистояти конфліктам нової форми і захистити цивільних осіб від жахливого насильства з боку держав і збройних груп, закликала Amnesty International, випустивши щорічний аналіз дотримання прав людини в усьому світі. Організація заявляє, що уряди мають «припинити робити вигляд, нібито захист цивільного населення знаходиться поза їх повноваженнями». Amnesty International прогнозує
У Білорусі стратили вже третього в’язня за цей рік
Стративши вже третього засудженого до смертної кари у цьому році, Білорусь вкотре порушила свої міжнародні зобов’язання з прав людини та виступила проти глобальної тенденції до відміни смертної кари. Amnesty International суворо засуджує страту Аляксандра Грунова, повідомлення про яку надійшло на початку листопада. Лише 4 листопада стало відомо, що прохання Аляксандра Грунова про пом’якшення вироку було
Підтримати кампанію
Журналістка може втратити сина після репортажу про протести
Білоруська влада погрожує журналістці Ларисі Щіряковій забрати від неї 10-річного сина. Ця погроза надійшла після критичного висвітлення нею подій в країні, в тому числі, заходів влади проти мирних демонстрантів.
детальнiше
Успіхи
Досягнення у сфері прав людини у 2014 (та Січень/Лютий 2015)
Світові досягнення Після проведення кампанії, яка тривала понад два десятиліття, «Міжнародний договір про торгівлю зброєю», підписаний 130 та ратифікований 62 країнами, нарешті вступив в силу у 2014 році. Договір містить рамкову угоду про обмеження міжнародної торгівлі зброєю та амуніцією, яка, за умови її виконання, допоможе врятувати тисячі життів. У грудні 117 країн проголосували на підтримку