Що ми робимо

Подолаємо дискримінацію в Європі

Расизм, шовінізм, гомофобія, ісламофобія та антисемітизм все ще поширені на вулицях, у ЗМІ та у політичних дебатах. Європейські дослідження постійно демонструють високий рівень упереджень і нетерпимості серед усіх верств суспільства.

Яку б форму вона не приймала, дискримінація базується на заперечені чи неприйнятті відмінностей. Вона виникає в результаті неповаги до гідності й відмови визнати однакову цінність кожної людини. Права людини не можуть бути забезпечені у випадку, коли їх дотримання заборонено або обмежене за будь-якою ознакою. Це знайшло своє відображення в першій статті Загальної декларації прав людини, яка говорить, що «всі люди народжуються вільними і рівними у своїй гідності та правах».

У рамках кампанії в Україні Amnesty International зосереджує свою роботу на протидії дискримінації представників ЛГБТ-спільноти: лесбійок, геїв, бісексуальних та трансґендерних людей.

У доповіді «Нема підстав для гордості. Дискримінація ЛГБТ в Україні» Amnesty International висвітлює системний характер проявів дискримінації з боку посадових осіб і громадськості щодо представників ЛГБТ. Напади на ЛГБТ підживлюються заявами посадових осіб та церковних лідерів, які мають стереотипний та дискримінаційний характер.