Що ми робимо

Подолаємо дискримінацію в Європі

Расизм, шовінізм, гомофобія, ісламофобія та антисемітизм все ще поширені на вулицях, у ЗМІ та у політичних дебатах. Європейські дослідження постійно демонструють високий рівень упереджень і нетерпимості серед усіх верств суспільства.
Річна доповідь Amnesty International 2015: Україна
Глава держави: Петро Порошенко Глава уряду: Арсеній Яценюк На сході країни рік розпочався з напружених бойових дій між проросійськими сепаратистами та українськими силами, завершившись епізодичними перестрілками, що час від часу порушували ненадійний режим припинення вогню. Воєнні злочини, скоєні обома сторонами конфлікту, загалом залишалися безкарними. Невеликий прогрес спостерігався у розслідуванні порушень та зловживань, які сталися під
БЛОГ: Неначе нас не існує
У серпні 2014 року під час жорстокого гомофобно-расистського нападу Костаса та його партнера безжально побили хулігани у центрі Афін. Ми познайомилися за пару місяців до того на Афінському прайді та вирішили оселитися разом. Жили у маленькій квартирі-студіо в центрі Афін. Одного дня наприкінці серпня ми пішли за покупками, і я запропонував не повертатись додому, а
5 причин, чому прайди мають значення
Оскільки  в 2015 році сезон прайдів закінчується, ми визначили, чому прайди все ще так важливі для лесбійок, геїв, бісексуалів, трансгендерів, інтерсексуалів (ЛГБТІ) та активістів по всьому світу. 1. На людей все ще нападають через їхню реальну чи гадану сексуальну орієнтацію або гендерну ідентичність Погрози, насильство та утиски ЛГБТІ-людей трапляються щодня, у тому числі під час
Польща лишає напризволяще сотні жертв злочинів на ґрунті ненависті
  Правова система Польщі загрозливо не відповідає нормам у розрізі захисту прав лесбійок, геїв, бісексуалів, транссексуалів й інтерсексуалів (ЛГБТІ) та інших меншин в контексті злочинів на ґрунті ненависті. Про це йдеться в новій доповіді Amnesty International, опублікованій сьогодні — менше ніж за два місяці до прийдешніх загальних виборів у країні. Доповідь під назвою “Зненавиджені та
Уряд Латвії має висловити підтримку ходи «Європрайд» на знак гарантії її безпеки
Уряд Латвії має перервати мовчання і твердо заявити про готовність вжити всіх можливих заходів для того, щоб забезпечити безпеку і захист учасників щорічної ходи «Європрайд» в Ризі, заявила Amnesty International. «Європрайд», який щорічно проводиться на захист прав лесбійок, геїв, бісексуалів, транссексуалів і інтерсексуалів (ЛГБТІ) в різних містах Європи, відбудеться двадцятого червня в суботу в латвійській
Гомофобне насильство затьмарило ЛГБТ марш у Києві
Незважаючи на зусилля правоохоронців сьогодні, українська влада повинна була заздалегідь вжити більших зусиль, щоб запобігти насильницьким нападам на ЛГБТ активістів, кілька з яких були поранені сьогодні, заявила Amnesty International. Відсутність координації з організаторами заходу та неспроможність забезпечити належну евакуацію призвело до того, що незважаючи на наявність принаймні 1500 міліціонерів та солдат національної гвардії, близько 10
Делегація Amnesty International візьме участь у Марші Рівності
Експерти Amnesty International проведуть моніторинг забезпечення безпеки правоохоронцями під час Маршу Рівності. Активісти організації також пройдуть колоною під час маршу у знак солідарності з ЛГБТ активістами, які реалізують своє право на мирні зібрання. “В умовах, коли геї, лесбійки, бісексуали та трансгендерні люди стикаються з дискримінацією в Україні, проведення подібних правозихисних заходів є способом заявити про
Підтримати кампанію
Зупиніть поправку, що забороняє одностатеві шлюби
Правляча коаліція Грузії 14 березня зареєструвала закон, що вносить поправки до конституції та визначає шлюб винятково як союз між чоловіком та жінкою. Ця поправка обмежує представників ЛГБТІ-спільноти в їхньому праві на сімейне життя та всіх соціальних правах, пов’язаних зі шлюбом. Парламентський комітет з прав людини та громадянської інтеграції 5 травня схвалив законопроект. Наразі має пройти етап слухань у інших комітетах, після чого за нього голосуватиме парламент.
детальнiше
Успіхи
Організатори КиївПрайду подякували Amnesty за підтримку
Попри гомофобне насильство, відсутність ефективної співпраці між владою і організаторами київський Марші Рівності цього року відбувся. Не зважаючи на погрози і залякування з боку праворадикальних груп, в мирній правозахисній ході взяли участь майже 300 учасників, серед яких були народні депутати Світлана Заліщук та Сергій Лещенко, посол Швеції в Україні, а також представники дипломатичних місій Нідерландів,
Досягнення у сфері прав людини у 2014 (та Січень/Лютий 2015)
Світові досягнення Після проведення кампанії, яка тривала понад два десятиліття, «Міжнародний договір про торгівлю зброєю», підписаний 130 та ратифікований 62 країнами, нарешті вступив в силу у 2014 році. Договір містить рамкову угоду про обмеження міжнародної торгівлі зброєю та амуніцією, яка, за умови її виконання, допоможе врятувати тисячі життів. У грудні 117 країн проголосували на підтримку
Грузія прийняла перше в історії антидискримінаційне законодавство
Минулої п’ятниці Парламент Грузії у третьому читанні прийняв законопроект про ліквідацію всіх форм дискримінації. За законопроект проголосували 104 парламентаря, проти — лише один.
усі успіхи
Матеріали кампанії
ЛГБТ
Незважаючи на всі успіхи останніх десятиліть, лесбійки, геї, бісексуали і трансгендери (ЛГБТ) як і раніше стикаються з дискримінацією повсій Європі як на рівні законодавства, так і на практиці.
Що таке дискримінація?
Дискримінація — це порушення прав людини, заборонене цілою низкою обов’язкових для виконання документів в області прав людини. Термін «дискримінація» має точне визначення і стале значення в міжнародному праві.
усі матеріали
мультимедіа
  • Звіт про діяльність за 2013/2014 роки
  • Інфографіка: Річна доповідь 2014/15