Що ми робимо

Марафон написання листів

Щороку у грудні Amnesty International в Україні запрошує кожного долучитися до глобальної акції - Марафону написання листів. Чим більше листів - тим більше шансів зберегти чиєсь життя, змінити долю.
Відкрито набір координаторок і координаторів Марафону написання листів 2016!
Amnesty International в Україні відкриває набір координаторок і координаторів Марафону написання листів 2016! Ти вболіваєш за права людини? Не можеш залишатися байдужим до правопорушень? Хочеш зробити свій внесок у відновлення справедливості? Тоді у нас є пропозиція для тебе. Щороку Amnesty International мобілізує мільйони людей для написання листів на захист жертв порушень прав людини. Це відбувається у
Річна доповідь Amnesty International 2015: Україна
Глава держави: Петро Порошенко Глава уряду: Арсеній Яценюк На сході країни рік розпочався з напружених бойових дій між проросійськими сепаратистами та українськими силами, завершившись епізодичними перестрілками, що час від часу порушували ненадійний режим припинення вогню. Воєнні злочини, скоєні обома сторонами конфлікту, загалом залишалися безкарними. Невеликий прогрес спостерігався у розслідуванні порушень та зловживань, які сталися під
БЛОГ: Борис Гребенщиков – чемпіон Марафону
У минулу суботу прийшла звістка, що Борис Гребенщиков співав і грав на гітарі в московському підземному переході. Виступи відомих музикантів в місцях скупчення громадян, раптово, несподівано, — традиція всесвітня і досить давня. Когось не відразу впізнають, а хтось негайно пізнаний і вітається випадковими свідками чудесного баскінга. БГ, звичайно, впізнали відразу, і раділи його виступу всі,
БЛОГ: Моя сестра Ранія — зникла безвісти в Сирії
Холодним весняним ранком Ранія Алаббасі зійшла сходами свого багатоквартирного будинку в Дамаску, Сирія, тримаючи на руках свою маленьку доньку Лаян. П’ятеро інших її дітей ішли коло неї. Родина сіла до автівки, їх повезли геть. Це був березень 2013 року. І це було востаннє, коли хтось щось чув про них. Її сестра Найла розповідає їхню історію.
БЛОГ: Неначе нас не існує
У серпні 2014 року під час жорстокого гомофобно-расистського нападу Костаса та його партнера безжально побили хулігани у центрі Афін. Ми познайомилися за пару місяців до того на Афінському прайді та вирішили оселитися разом. Жили у маленькій квартирі-студіо в центрі Афін. Одного дня наприкінці серпня ми пішли за покупками, і я запропонував не повертатись додому, а
5 історій успіху Марафону написання листів: як міжнародна солідарність змінює життя людей
10 грудня – День прав людини, що знаменує річницю ухвалення Загальної декларації прав людини у 1948 році. Саме напередодні цієї дати Amnesty International щороку закликає кожного зробити свій маленький внесок у покращення ситуації з правами людини – написати лист на захист тих, хто зазнав кричущого порушення своїх прав. Ми називаємо це Марафоном написання листів. Чи
Підтримати
 (Запоріжжя) Влада має провести ефективне та неупереджене розслідування нападу на учасників(ць) флеш-мобу «Рівність різноманіття!», заявила Amnesty International Україна.6 травня у Запоріжжі відбувся флеш-моб «Рівність різноманіття!», учасниці та учасники якого закликали мешканців міста до толерантності та поваги до особистого вибору людини, незалежно від її чи його соціального статусу, національності та релігійної приналежності, сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності і т.д.До флеш-мобу долучились представники та представниці різних етнічних та релігійних груп, ЛГБТКІ спільноти, люди з інвалідністю, секс-працівниці, люди з синдромом Дауна, аутизмом, внутрішньо переміщені особи.Після завершення флеш-мобу, на декількох учасників та учасниць маршу було скоєно напад. Наявні відео-докази, а також показання свідків.“Цей напад - неприпустимий прояв гомофобії та трансфобії, який має бути ефективно та неупереджено розслідуваний. Поліція повинна взяти до уваги свідчення про те, що напад було вчинено з мотивів ненависті. Як місцева влада, так і правоохоронні органи не повинні ігнорувати та толерувати подібні прояви агресії”, заявила Оксана Покальчук, директорка Amnesty International Україна.Amnesty International Україна закликає поліцію розслідувати напад ефективно та неупереджено, взявши до уваги свідчення очевидців, постраждалих, а також всесторонньо розглянувши мотиви нападників.ДовідковоФлеш-моб «Рівність різноманіття!» було присвячено Міжнародному дню боротьби з гомофобією та транcфобією, що відзначається 17 травня. Перші подібні акції в Україні відбулись у 2005 році. В Запоріжжі цей день відзначається з 2012 року, і цього року вперше  публічно в центрі міста.
Успіхи
Сила людей: 10 досягнень у галузі прав людини, які вже трапилися у 2015 році
Ув’язнених звільнено, звинувачення знято, компенсації отримано — ось лише деякі зі всіх хороших новин із правозахисної сфери, появі яких посприяли прихильники Amnesty у всьому світі вже цього року. Разом ми можемо звернути гори! 1. Більше мільйона з нас підтримали #FreeRaif Минулого року в Саудівській Аравії Раіфа Бадаві було засуджено до 10 років ув’язнення та 1000
Успіхи Марафону написання листів 2014 і не тільки
Лише три місяці пройшли після завершення Марафону написання листів 2014, а інформація про його успіхи вже почала надходити. Але хороші новини стосуються не лише минулорічних справ Марафону, що ще раз доводить його ефективність, а також дієвість систематичної роботи дан справами людей, які постраждали від порушення їхніх прав. 2014: ДАНІЕЛЬ КІНТЕРО, ВЕНЕСУЕЛА Представники Amnesty International нещодавно
усі успіхи
Матеріали
мультимедіа
  • ВІДЕО: Візьми участь в Марафоні написання листів 2015!
  • Звіт про діяльність за 2013/2014 роки
  • ФОТО: Техногенна катастрофа у Бхопалі.
  • ФОТО: Публічна акція до річниці протестів на Банковій