Що ми робимо

Кампанія "Ратифікуйте Римський статут!"

Amnesty International бореться за те, щоб усі країни світу створили ефективну систему міжнародного правосуддя на міжнародному та національному рівні, здатну зупинити тих, хто замислює найстрашніші злочини з відомих людству.
МКС Q&A. Розділ 1. Міжнародне кримінальне судочинство: від ідеї до її втілення
Ви можете завантажити цей розділ у PDF, а також отримувати наступні частини цього курсу по електронній пошті, заповнивши форму нижче:  Підписатися на email-курс Ім’я Прізвище Стать ЧоловічаЖіночаінше Місто/село, у якому ви проживаєте Електронна адреса Натискаючи цю кнопку, Ви надаєте свою згоду на регулярне отримання інформації про права людини від Amnesty International в Україні. Реєстрація є конфіденційною,
БЛОГ: Звільнені! 13 осіб звільнено з-під таємного тримання під вартою в Україні
Колишні в’язні з місць таємного утримання під вартою в Харкові, Україна, були звільнені завдяки тиску з боку Amnesty та її прихильників. Звільненню Дмитра (зображений вище зі своєю матір’ю Іриною Корольовою) та 12 інших осіб передував узгоджений тиск з боку Amnesty International та Human Rights Watch. В липні, коли ми публікували спільну доповідь «Тебе не існує:
Річна доповідь Amnesty International 2015: Україна
Глава держави: Петро Порошенко Глава уряду: Арсеній Яценюк На сході країни рік розпочався з напружених бойових дій між проросійськими сепаратистами та українськими силами, завершившись епізодичними перестрілками, що час від часу порушували ненадійний режим припинення вогню. Воєнні злочини, скоєні обома сторонами конфлікту, загалом залишалися безкарними. Невеликий прогрес спостерігався у розслідуванні порушень та зловживань, які сталися під
БЛОГ: Чому Україна не програє, а тільки виграє від ратифікації Римського Статуту Міжнародного кримінального суду
Аргументи для боротьби з дезінформацією з боку можновладців в Україні Перед офіційним відкриттям нової сесії Верховної Ради, спікер Володимир Гройсман закликав українців та їхніх представників у Києві до стійкості: він заявив, що вороги України мають на меті дестабілізувати ситуацію в країні, в тому числі, шляхом зриву процесу конституційної реформи. Схоже на те, що думка спікера
Storify: Як проходить онлайн акція за ратифікацію Римського статуту
Слідкуйте за онлайн акцією у Storify. Тут ми збираємо найцікавіше з мережі. [View the story “Онлайн-акція “Я за ратифікацію Римського статуту!”” on Storify]
БЛОГ: 10 вагомих причин ратифікувати Римський Статут
Ратифікація Римського статуту означає, що Україна приєднається до юрисдикції Міжнародного кримінального суду (МКС) – першого постійного міжнародного суду, у компетенцію якого входить переслідування та притягнення до відповідальності осіб, що скоїли найбільш серйозні порушення міжнародного кримінального права, міжнародного гуманітарного права та прав людини, а саме: геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини та, в майбутньому, злочини агресії.
Amnesty створює онлайн тиск на Президента та законотворців з метою ратифікації Римського статуту
З нагоди Дня міжнародного правосуддя Amnesty International пропонує українцям долучитися до онлайн акції на підтримку ратифікації Римського статуту Міжнародного кримінального суду. “Наша акція направлена на те, щоб створити суспільний тиск на осіб, які приймають рішення щодо приєднання України до Міжнародного кримінального суду. Наше останнє дослідження громадської думки показало, що 73% українців виступають за залучення МКС
Підтримати кампанію
Україна: Скажіть ні таємним тюрмам!
Свавільним затриманням, насильницьким зникненням та тортурам має бути покладено край!
детальнiше
Успіхи
Досягнення у сфері прав людини у 2014 (та Січень/Лютий 2015)
Світові досягнення Після проведення кампанії, яка тривала понад два десятиліття, «Міжнародний договір про торгівлю зброєю», підписаний 130 та ратифікований 62 країнами, нарешті вступив в силу у 2014 році. Договір містить рамкову угоду про обмеження міжнародної торгівлі зброєю та амуніцією, яка, за умови її виконання, допоможе врятувати тисячі життів. У грудні 117 країн проголосували на підтримку