Що ми робимо

Кампанія за свободу вираження в Росії

Прямо зараз російська влада утискає основні свободи людини в Росії.

• Право на мирний протест.
  • Право на свободу висловлювань в мережі Інтернет.
  • Право на критику.
  • Право виражати власну думку.

А втім, багато людей в Росії продовжують висловлювати свою позицію, незважаючи на утиски. Ми підтримуємо їх.

Ми додаємо наші голоси. Ми прагнемо дати російським можновладцям зрозуміти, що не будемо мовчати.

Чого ми вимагаємо?

Ми вимагаємо припинення порушень прав на свободу висловлювання думок, зборів і об’єднань (асоціацій) у Росії.

• Російська влада повинна скасувати репресивні закони, які обмежують свободу вираження думок, зборів і об’єднань, а також привести законодавство Росії у відповідність до її зобов’язань в галузі прав людини.
  • Ми хочемо зупинити наклепницьку кампанію і переслідування правозахисників, активістів і незалежних громадських організацій.
  • Народ Росії має право вільно висловлювати свої погляди, в тому числі шляхом мирних демонстрацій, без перешкод, залякування або погроз переслідуванням.
  • Російська влада повинна оперативно, ефективно і неупереджено розслідувати всі випадки нападів і погроз, спрямованих проти правозахисників, громадських активістів, критично налаштованих журналістів та блогерів, ЛГБТІ-активістів.
  • Російська влада повинна поважати і захищати основні права і свободи, зокрема шляхом сприяння вільній участі громадянського суспільства у державних справах, а також проявляти терпимість до критики посадових осіб та державної політики, рівно як і поважати свободу вільно виражати свої погляди та ідентичність.

.