Прес-кімната

Прес-служба

Amnesty International в Україні регулярно сповіщає представників українських засобів масової інформації про нові доповіді організації, відрядження місій, заяви та прес-релізи. Журналісти можуть отримати матеріали, відповіді на запити та узгодити інтерв'ю, зв'язавшись з прес-службою.
матеріали для преси
Прес-конференція Amnesty International та Human Rights Watch: Що змінилось за півроку від презентації доповіді “Тебе не існує”, в якій було викрито факти катувань, незаконних та подекуди секретних утримань цивільних осіб під вартою по обидві сторони збройного конфлікту на сході України. (Київ, 25 сі
Презентація доповіді “Крим у пітьмі: придушення незгоди”
Кримськотатарська спільнота систематично переслідується російською владою після окупації та, здійсненої в порушення міжнародного права, анексії Криму Російською Федерацією в 2014 році, зазначається у новій доповіді Amnesty International, опублікованій сьогодні. У доповідім Крим у пітьмі: придушення
доповіді
«Велика зрада Європи»: тисячі афганских біженців повертають назад, назустріч смерті та тортурам
Колонка Анни Шіа, радниці Amnesty International з питань біженців у журналі TIME «Якби Норвегія повірила нам, мій чоловік був би досі живий», — розповідає мені Садека. Вона втекла до Норвегії зі своєю сім’єю у 2015 році після того, як Хаді, її чоловіка, викрали та жорстоко побили. П
Корінні народи Перу потерпають від забрудення води – владі байдуже
Уряд Перу ігнорує проблеми охорони здоров’я представників корінних народів, які не мають доступу до чистої води та необхідного рівня медичного обслуговування. Дані, викладені у звіті «A Toxic State» («Токсична держава»), свідчать, що уряд Перу нездатен забезпечити достатній рівень охорони здоров’я
Нова доповідь Amnesty International про становище жертв масових зґвалтувань у боснійській війні 1992-1995 років
Чверть століття минуло після завершення збройного конфлікту у Боснії та Герцеговині. Але більше 20 000 жінок, що пережили сексуальне насильство під час війни, як і раніше не можуть розраховувати на правосуддя та справедливість. Нова доповідь Amnesty International  «Нам потрібна підтримка, а не жаліс
прес-релізи
Заява: необхідне ефективне розслідування нападу на учасників(ць) акції «Рівність різноманіття!»
  (Запоріжжя) Влада має провести ефективне та неупереджене розслідування нападу на учасників(ць) флеш-мобу «Рівність різноманіття!», заявила Amnesty International Україна. 6 травня у Запоріжжі ві
Туреччина: 10 правозахисників, 100 днів у в’язниці, 10 абсурдних звинувачень
Сьогодні минає 100 днів відтоді, як турецькі силовики увірвалися до готелю, де проходив тренінг, і затримали там 10 відомих правозахисників . Потім цих людей, названих Стамбульскою десяткою, відправил
Лідери кримських татар Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз повинні мати право повернутися на батьківщину
Лідери Меджлісу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз в п’ятницю прибули до Києва. Звільнені напередодні з в’язниці в Сімферополі і доставлені спецрейсом до Туреччини, Умеров і Чийгоз повинні мати п
Марш рівності 2017 стане лакмусовим папірцем на спроможність та готовність української влади захищати права людини.
Українська влада повинна не лише забезпечити адекватну безпеку учасникам/цям ЛГБТКІ маршу в Києві, але і докласти зусиль для подолання самих причин дискримінації в країні, в тому числі безкарності за
AMNESTY INTERNATIONAL ПРЕС-РЕЛІЗ 17.03.2017 Крим: Різке погіршення ситуації з правами людини на території, закритій від міжнародного спостереження. Забезпечення ефективного міжнародного моніторингу си
Прес-конференція щодо ратифікації Стамбульської конвенції, спрямованої на подолання домашнього насильства щодо жінок та дітей.
ПРЕС-АНОНС Громадські організації скликають термінову прес-конференцію у зв’язку з ризиком зриву ратифікації Стамбульської конвенції, спрямованої на  подолання домашнього насильства щодо жінок та діте
мультимедіа
  • Звіт про діяльність за 2013/2014 роки
  • ІНФОГРАФІКА: Ставлення українців до катувань
  • ВІДЕО: Порушення прав людини в окупованому Криму
  • Інфографіка: Річна доповідь 2014/15
  • ВІДЕО: Річний звіт Amnesty International
  • ВІДЕО: Кровопролиття цивільного населення під час невибіркових обстрілів на сході України
  • ФОТО: Публічна акція до річниці протестів на Банковій
  • ВІДЕО: Презентація доповіді “Позасудові страти під час конфлікту в східній Україні”
  • Фото з прес-брифінгу “Позасудові страти під час конфлікту на сході України”
  • Тетяна Мазур на Шустер-Live: Безкарність стимулює нові порушення прав людини.
  • Фото з акції на підтримку громадянського суспільства Росії
  • ВІДЕО: Викрадення і тортури на сході України