Прес-кімната

Прес-служба

Amnesty International в Україні регулярно сповіщає представників українських засобів масової інформації про нові доповіді організації, відрядження місій, заяви та прес-релізи. Журналісти можуть отримати матеріали, відповіді на запити та узгодити інтерв'ю, зв'язавшись з прес-службою.
матеріали для преси
Прес-конференція Amnesty International та Human Rights Watch: Що змінилось за півроку від презентації доповіді “Тебе не існує”, в якій було викрито факти катувань, незаконних та подекуди секретних утримань цивільних осіб під вартою по обидві сторони збройного конфлікту на сході України. (Київ, 25 сі
Презентація доповіді “Крим у пітьмі: придушення незгоди”
Кримськотатарська спільнота систематично переслідується російською владою після окупації та, здійсненої в порушення міжнародного права, анексії Криму Російською Федерацією в 2014 році, зазначається у новій доповіді Amnesty International, опублікованій сьогодні. У доповідім Крим у пітьмі: придушення
доповіді
«Велика зрада Європи»: тисячі афганских біженців повертають назад, назустріч смерті та тортурам
Колонка Анни Шіа, радниці Amnesty International з питань біженців у журналі TIME «Якби Норвегія повірила нам, мій чоловік був би досі живий», — розповідає мені Садека. Вона втекла до Норвегії зі своєю сім’єю у 2015 році після того, як Хаді, її чоловіка, викрали та жорстоко побили. П
Корінні народи Перу потерпають від забрудення води – владі байдуже
Уряд Перу ігнорує проблеми охорони здоров’я представників корінних народів, які не мають доступу до чистої води та необхідного рівня медичного обслуговування. Дані, викладені у звіті «A Toxic State» («Токсична держава»), свідчать, що уряд Перу нездатен забезпечити достатній рівень охорони здоров’я
Нова доповідь Amnesty International про становище жертв масових зґвалтувань у боснійській війні 1992-1995 років
Чверть століття минуло після завершення збройного конфлікту у Боснії та Герцеговині. Але більше 20 000 жінок, що пережили сексуальне насильство під час війни, як і раніше не можуть розраховувати на правосуддя та справедливість. Нова доповідь Amnesty International  «Нам потрібна підтримка, а не жаліс
прес-релізи
Заява: необхідне ефективне розслідування нападу на учасників(ць) акції «Рівність різноманіття!»
  (Запоріжжя) Влада має провести ефективне та неупереджене розслідування нападу на учасників(ць) флеш-мобу «Рівність різноманіття!», заявила Amnesty International Україна. 6 травня у Запоріжжі ві
Туреччина: 10 правозахисників, 100 днів у в’язниці, 10 абсурдних звинувачень
Сьогодні минає 100 днів відтоді, як турецькі силовики увірвалися до готелю, де проходив тренінг, і затримали там 10 відомих правозахисників . Потім цих людей, названих Стамбульскою десяткою, відправил
Марш рівності 2017 стане лакмусовим папірцем на спроможність та готовність української влади захищати права людини.
Українська влада повинна не лише забезпечити адекватну безпеку учасникам/цям ЛГБТКІ маршу в Києві, але і докласти зусиль для подолання самих причин дискримінації в країні, в тому числі безкарності за
AMNESTY INTERNATIONAL ПРЕС-РЕЛІЗ 17.03.2017 Крим: Різке погіршення ситуації з правами людини на території, закритій від міжнародного спостереження. Забезпечення ефективного міжнародного моніторингу си
Прес-конференція щодо ратифікації Стамбульської конвенції, спрямованої на подолання домашнього насильства щодо жінок та дітей.
ПРЕС-АНОНС Громадські організації скликають термінову прес-конференцію у зв’язку з ризиком зриву ратифікації Стамбульської конвенції, спрямованої на  подолання домашнього насильства щодо жінок та діте
Прес-реліз. Річна доповідь 2016/2017: «Політика демонізації» розколює та поширює страх
  Amnesty International випустила свою Річну доповідь за 2016/2017 Існує ризик виникнення ефекту доміно, коли впливові держави відступають від своїх зобов’язань у сфері прав
мультимедіа
  • Звіт про діяльність за 2013/2014 роки
  • ІНФОГРАФІКА: Ставлення українців до катувань
  • ВІДЕО: Порушення прав людини в окупованому Криму
  • Інфографіка: Річна доповідь 2014/15
  • ВІДЕО: Річний звіт Amnesty International
  • ВІДЕО: Кровопролиття цивільного населення під час невибіркових обстрілів на сході України
  • ФОТО: Публічна акція до річниці протестів на Банковій
  • ВІДЕО: Презентація доповіді “Позасудові страти під час конфлікту в східній Україні”
  • Фото з прес-брифінгу “Позасудові страти під час конфлікту на сході України”
  • Тетяна Мазур на Шустер-Live: Безкарність стимулює нові порушення прав людини.
  • Фото з акції на підтримку громадянського суспільства Росії
  • ВІДЕО: Викрадення і тортури на сході України