Прес-кімната

Прес-служба

Amnesty International в Україні регулярно сповіщає представників українських засобів масової інформації про нові доповіді організації, відрядження місій, заяви та прес-релізи. Журналісти можуть отримати матеріали, відповіді на запити та узгодити інтерв'ю, зв'язавшись з прес-службою.
матеріали для преси
Прес-конференція Amnesty International та Human Rights Watch: Що змінилось за півроку від презентації доповіді “Тебе не існує”, в якій було викрито факти катувань, незаконних та подекуди секретних утримань цивільних осіб під вартою по обидві сторони збройного конфлікту на сході України. (Київ, 25 сі
Презентація доповіді “Крим у пітьмі: придушення незгоди”
Кримськотатарська спільнота систематично переслідується російською владою після окупації та, здійсненої в порушення міжнародного права, анексії Криму Російською Федерацією в 2014 році, зазначається у новій доповіді Amnesty International, опублікованій сьогодні. У доповідім Крим у пітьмі: придушення
доповіді
СПІЛЬНА ЗАЯВА: Покладіть край безкарності за порушення, пов’язані з триманням під вартою, в контексті збройного конфлікту в Україні
Покладіть край безкарності за порушення, пов’язані з триманням під вартою, в контексті збройного конфлікту в Україні Безкарність за порушення, пов’язані із триманням під вартою, в контексті збройного конфлікту на сході України як з боку української влади, так і зі сторони підтримуваних Росією сепара
Презентація доповіді “Крим у пітьмі: придушення незгоди”
(Київ) Прес-конференція Amnesty International. Презентація нової доповіді “Крим у пітьмі: придушення незгоди”
З моменту окупації і анексії Криму Росією, в лютому-березні 2014 року, члени кримськотатарської громади, а також ті, на півострові, хто висловлював проукраїнські погляди, були піддані переслідуванням і залякуванням. Будь-які прояви інакомислення жорстоко придушувались через кримінальні переслідуванн
прес-релізи
AMNESTY INTERNATIONAL ПРЕС-РЕЛІЗ 17.03.2017 Крим: Різке погіршення ситуації з правами людини на території, закритій від міжнародного спостереження. Забезпечення ефективного міжнародного моніторингу си
Прес-конференція щодо ратифікації Стамбульської конвенції, спрямованої на подолання домашнього насильства щодо жінок та дітей.
ПРЕС-АНОНС Громадські організації скликають термінову прес-конференцію у зв’язку з ризиком зриву ратифікації Стамбульської конвенції, спрямованої на  подолання домашнього насильства щодо жінок та діте
Прес-реліз. Річна доповідь 2016/2017: «Політика демонізації» розколює та поширює страх
  Amnesty International випустила свою Річну доповідь за 2016/2017 Існує ризик виникнення ефекту доміно, коли впливові держави відступають від своїх зобов’язань у сфері прав
Річна доповідь 2016/2017: Україна
Голова держави: Петро Порошенко Голова уряду: Володимир Гройсман (замінив Арсенія Яценюка у квітні) У 2016 році на сході України продовжувались періодичні локальні бойові дії. Обидві сторони порушувал
Російським законодавцям слід відмовитись від декриміналізації домашнього насилля
Перед другим розглядом Держаною Думою РФ законопроекту з декриміналізації певних форм домашнього насилля, Анна Кірей, заступник Amnesty International з питань проведення кампаній в Євразії та Росії, в
мультимедіа
  • Звіт про діяльність за 2013/2014 роки
  • ІНФОГРАФІКА: Ставлення українців до катувань
  • ВІДЕО: Порушення прав людини в окупованому Криму
  • Інфографіка: Річна доповідь 2014/15
  • ВІДЕО: Річний звіт Amnesty International
  • ВІДЕО: Кровопролиття цивільного населення під час невибіркових обстрілів на сході України
  • ФОТО: Публічна акція до річниці протестів на Банковій
  • ВІДЕО: Презентація доповіді «Позасудові страти під час конфлікту в східній Україні»
  • Фото з прес-брифінгу «Позасудові страти під час конфлікту на сході України»
  • Тетяна Мазур на Шустер-Live: Безкарність стимулює нові порушення прав людини.
  • Фото з акції на підтримку громадянського суспільства Росії
  • ВІДЕО: Викрадення і тортури на сході України