Прес-кімната

Прес-служба

Amnesty International в Україні регулярно сповіщає представників українських засобів масової інформації про нові доповіді організації, відрядження місій, заяви та прес-релізи. Журналісти можуть отримати матеріали, відповіді на запити та узгодити інтерв'ю, зв'язавшись з прес-службою.
матеріали для преси
Прес-конференція Amnesty International та Human Rights Watch: Що змінилось за півроку від презентації доповіді “Тебе не існує”, в якій було викрито факти катувань, незаконних та подекуди секретних утримань цивільних осіб під вартою по обидві сторони збройного конфлікту на сході України. (Київ, 25 сі
Презентація доповіді “Крим у пітьмі: придушення незгоди”
Кримськотатарська спільнота систематично переслідується російською владою після окупації та, здійсненої в порушення міжнародного права, анексії Криму Російською Федерацією в 2014 році, зазначається у новій доповіді Amnesty International, опублікованій сьогодні. У доповідім Крим у пітьмі: придушення
доповіді
Будівництво Нікарагуанського каналу призведе до примусового виселення тисяч людей
У новій доповіді «Права людини на продаж: Проект Великого міжокеанського каналу в Нікарагуа і порушення прав людини» Amnesty критикує угоди про передачу земель, що належать державі чи територіальним громадам, в тимчасову експлуатацію іноземній компанії. На думку Amnesty International, концесії були
СПІЛЬНА ЗАЯВА: Покладіть край безкарності за порушення, пов’язані з триманням під вартою, в контексті збройного конфлікту в Україні
Покладіть край безкарності за порушення, пов’язані з триманням під вартою, в контексті збройного конфлікту в Україні Безкарність за порушення, пов’язані із триманням під вартою, в контексті збройного конфлікту на сході України як з боку української влади, так і зі сторони підтримуваних Росією сепара
Презентація доповіді “Крим у пітьмі: придушення незгоди”
прес-релізи
Заява: необхідне ефективне розслідування нападу на учасників(ць) акції «Рівність різноманіття!»
  (Запоріжжя) Влада має провести ефективне та неупереджене розслідування нападу на учасників(ць) флеш-мобу «Рівність різноманіття!», заявила Amnesty International Україна. 6 травня у Запоріжжі ві
Марш рівності 2017 стане лакмусовим папірцем на спроможність та готовність української влади захищати права людини.
Українська влада повинна не лише забезпечити адекватну безпеку учасникам/цям ЛГБТКІ маршу в Києві, але і докласти зусиль для подолання самих причин дискримінації в країні, в тому числі безкарності за
AMNESTY INTERNATIONAL ПРЕС-РЕЛІЗ 17.03.2017 Крим: Різке погіршення ситуації з правами людини на території, закритій від міжнародного спостереження. Забезпечення ефективного міжнародного моніторингу си
Прес-конференція щодо ратифікації Стамбульської конвенції, спрямованої на подолання домашнього насильства щодо жінок та дітей.
ПРЕС-АНОНС Громадські організації скликають термінову прес-конференцію у зв’язку з ризиком зриву ратифікації Стамбульської конвенції, спрямованої на  подолання домашнього насильства щодо жінок та діте
Прес-реліз. Річна доповідь 2016/2017: «Політика демонізації» розколює та поширює страх
  Amnesty International випустила свою Річну доповідь за 2016/2017 Існує ризик виникнення ефекту доміно, коли впливові держави відступають від своїх зобов’язань у сфері прав
мультимедіа
  • Звіт про діяльність за 2013/2014 роки
  • ІНФОГРАФІКА: Ставлення українців до катувань
  • ВІДЕО: Порушення прав людини в окупованому Криму
  • Інфографіка: Річна доповідь 2014/15
  • ВІДЕО: Річний звіт Amnesty International
  • ВІДЕО: Кровопролиття цивільного населення під час невибіркових обстрілів на сході України
  • ФОТО: Публічна акція до річниці протестів на Банковій
  • ВІДЕО: Презентація доповіді “Позасудові страти під час конфлікту в східній Україні”
  • Фото з прес-брифінгу “Позасудові страти під час конфлікту на сході України”
  • Тетяна Мазур на Шустер-Live: Безкарність стимулює нові порушення прав людини.
  • Фото з акції на підтримку громадянського суспільства Росії
  • ВІДЕО: Викрадення і тортури на сході України