Європейський парламент вимагає ембарго на зброю для Саудіської Аравії

Коментуючи новини щодо засудження Європейським парламентом Королівства Саудівської Аравії, яке стало реакцією на вбивство відомого журналіста Джамаля Хашогджі, та заклику до збройного ембарго, виконувачка обов’язки директора європейського офісу Amnesty International, Ковадонга да ла Кампа (Covadonga de la Campa), зазначила:

“Нещодавнє вбивство Джамала Хашогджі викрило межі тихої дипломатії, зіштовхнувши нас із гострим і стійким нехтуванням правами людини. Amnesty International  зафіксовано безліч неправомірних нападів, скоєних коаліцією під керівництвом Саудівської Аравії в Ємені, включаючи невибіркові та непропорційні авіаційні удари, які спричинили загибель та травми цивільних осіб та знищили десятки будинків, шкіл, лікарень, ринків та мечетей”.

“З огляду на чіткі докази того, що зброя може використовуватися для здійснення серйозних порушень в Ємені, всі країни, що постачають зброю, повинні призупинити постачання зброї до Саудівської Аравії та  членів її коаліції.

Ми підтримуємо жорстку критику Європарламенту Саудівської Аравії щодо придушення  активістів та журналістів. До недавнього часу міжнародна спільнота в значній мірі, зустрічала всебічне придушення прав людини в Королівстві оглушливою мовчанкою. Хоча це звучить надзвичайно жахливо, вбивство Джамаля Хашогджі, на жаль, не є винятком. Воно є безпосереднім наслідком довготривалої системи репресій та придушення мирного інакомислення, яке лише посилилося після того, як Мухаммед бен Салман став наслідним принцом”.