Україна: виправдання в’язня совісті є позитивною зміною

Апеляційний суд Івано-Франківської області прийняв рішення виправдати Руслана Коцабу.

"Виправдання в’язня совісті, журналіста Руслана Коцаби, є позитивною зміною в курсі українського судочинства "

“Виправдання в’язня совісті, журналіста Руслана Коцаби, є позитивною зміною в курсі українського судочинства,” – зазначив Денис Кривошеєв, заступник директора програми Amnesty International у Європі та Центральній Азії.

“Звісно, його взагалі не слід було арештовувати, але сьогоднішнє рішення показує, що повага до свободи та самовираження не є пустими словами для України. Також це важливий показник того, що у цій країні можливе правосуддя”.

Додаткова інформація

Руслана Коцабу арештували в лютому 2015 року, після того як він оприлюднив відеозвернення до української влади із закликом припинити збройний конфлікт на сході України та висловився проти призову на військову службу.  У травні його визнали винним і засудили до трьох з половиною років позбавлення волі за звинуваченням у “перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України”.

Amnesty International вважає його в’язнем совісті – першим в Україні за більше ніж 5 років.

Правоохоронні органи мають невідкладно і ефективно розслідувати численні напади на Марші за права жінок.
09.03.2018
Річна доповідь 2017: Україна
23.02.2018
Вимагаємо негайно відпустити та припинити переслідування Еміра – Усеїна Куку та інших членів т.з “Ялтинської шістки”
20.02.2018
Василь Муравицький: триває несправедливий судовий процес щодо журналіста
20.12.2017
Стартувала найбільша правозахисна кампанія Марафон написання листів: Пліч-о-пліч з відважними.
20.11.2017