Україна: виправдання в’язня совісті є позитивною зміною

Апеляційний суд Івано-Франківської області прийняв рішення виправдати Руслана Коцабу.

"Виправдання в’язня совісті, журналіста Руслана Коцаби, є позитивною зміною в курсі українського судочинства "

“Виправдання в’язня совісті, журналіста Руслана Коцаби, є позитивною зміною в курсі українського судочинства,” – зазначив Денис Кривошеєв, заступник директора програми Amnesty International у Європі та Центральній Азії.

“Звісно, його взагалі не слід було арештовувати, але сьогоднішнє рішення показує, що повага до свободи та самовираження не є пустими словами для України. Також це важливий показник того, що у цій країні можливе правосуддя”.

Додаткова інформація

Руслана Коцабу арештували в лютому 2015 року, після того як він оприлюднив відеозвернення до української влади із закликом припинити збройний конфлікт на сході України та висловився проти призову на військову службу.  У травні його визнали винним і засудили до трьох з половиною років позбавлення волі за звинуваченням у “перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України”.

Amnesty International вважає його в’язнем совісті – першим в Україні за більше ніж 5 років.

По-перше, не нашкодь: захист прав інтерсекс-дітей
15.06.2017
Активісти/ки Amnesty International Україна збиратимуть підписи на захист Емір-Усеїна Куку та Ервіна Ібрагімова під час традиційного МЗС OPEN AIR
13.06.2017
Адвокати в Таджикистані зазнають утисків, залякування та тюремних ув’язнень
24.05.2017
Україна: підтримувані Росією сепаратисти «засудили» незаконним судом відомого вченого
06.05.2017
Прес-конференція щодо ратифікації Стамбульської конвенції, спрямованої на подолання домашнього насильства щодо жінок та дітей.
09.03.2017