Відкрито набір координаторок і координаторів Марафону написання листів 2016!

Amnesty International в Україні відкриває набір координаторок і координаторів Марафону написання листів 2016!

Ти вболіваєш за права людини? Не можеш залишатися байдужим до правопорушень? Хочеш зробити свій внесок у відновлення справедливості? Тоді у нас є пропозиція для тебе.

Щороку Amnesty International мобілізує мільйони людей для написання листів на захист жертв порушень прав людини.

Це відбувається у рамках кількаденного правозахисного заходу – Марафону написання листів, що проходить одночасно у більш ніж 200 країнах світу. Марафон написання листів приурочений до Дня прав людини (10 грудня). Щороку ми обираємо певну кількість справ з різних країн світу і об’єднуємо наші зусилля для допомоги постраждалим. Ідея Марафону в тому, що мільйони людей в усьому світі одночасно надсилають листи на захист жертв порушень прав людини, вимагаючи від урядів відповідних держав вжити заходів для виправлення ситуації.

Цього року в Україні пройде ювілейний 10-й Марафон написання листів. Скористайся унікальною можливістю долучитися до міжнародного правозахисного заходу – стань координатором/кою Марафону написання листів.

Як стати координатором/кординаторкою Марафону?

• Мати бажання зробити власний внесок у захист прав людини.
  • До 30 жовтня – заповнити анкету координатора/координаторки. Відбір координаторок і координаторів відбувається на конкурсній основі за результатами відповідей на питання анкети та, в окремих випадках, короткої співбесіди по телефону.
  • Знайти місце для написання листів (це може бути кафе, бібліотека, ко-воркінг, кінотеатр, книгарня тощо). Увага! Один/а координатор/ка організовує мінімум один захід Марафону написання листів. Якщо ви плануєте організовувати захід командою, від команди тренінг може відвідати не більше однієї людини.
  • У вказаний термін обрати мінімум 6 справ з переліку справ цьогорічного Марафону (описи усіх справ та кінцевий термін подачі будуть надані після оголошення результатів відбору; цю інформацію отримають аплікантки та апліканти які пройшли відбір).
  • Обов’язково відвідати тренінг для координаторів/ок, який відбудеться 19 листопада (субота) у м.Києві. Під час тренінгу учасницям і учасникам будуть надані матеріали та рекомендації, необхідні для підготовки Марафону. Витрати на проїзд та  харчування учасників/ць під час тренінгу будуть покриті Amnesty International в Україні. Увага! Координаторки і координатори, які брали участь у тренінгу у 2015, можуть відвідати цьогорічний тренінг за бажанням, проте учасниці та учасники більш ранніх тренінгів (2014 рік, 2013 рік і раніше) мають відвідати цьогорічний тренінг обов’язково.

Координація Марафону написання листів – це чудова нагода отримати досвід організації заходів у рамках міжнародних кампаній, нові знання та навички, а також допомогти тим людям, чиї права були порушені.

УВАГА!

Організатори залишають за собою право в будь-який момент відмовити окремим кандидатам/кам без додаткового пояснення причин. Про результати відбору буде повідомлено не пізніше  4 листопада 2016р.

Про інші можливості проведення заходів у рамках Марафону написання листів ми повідомимо пізніше.

За додатковою інформацією звертайтеся до координаторки з росту та активізму Amnesty International в Україні Лесі Харченко –  l.kharchenko@amnesty.org.ua, +38067 740 43 26.

Відкрито набір координатор/ок Марафону написання листів 2017!
03.10.2017
4,6 мільйони акцій підтримки на Марафоні написання листів 2016!
02.10.2017
Як писати листи підтримки героям та героїням Марафону?
24.11.2016
М’янма: Лист від… Піо Піо Аунь