Заходи

Марафон написання листів: що для мене означає бути координатором(кою)

Залишилось три дні до завершення прийому заявок на координування найбільшого правозахисного заходу Amnesty International в Україні — Марафону написання листів. Марафон – глобальна та щорічна правозахисна кампанія, що присвячена Дню прав людини (10 грудня) та проходить у понад 200 країнах світу. Щороку за допомогою Марафону звільняють несправедливо засуджених, змінюють репресивні закони та допомагають жертвам порушень прав людини не здаватись.

Збір підписів у Києві

У 2015 році в Україні було зібрано 36 193 листи. Нам вдалося зробити це за підтримки координаторок і координаторів Марафону, які організували більше 80 заходів у різних населених пунктах країни. Ми віримо, що цього року нам вдасться зібрати ще більше, але нам не обійтися без вашої підтримки.

Приєднуйтесь до Марафону написання листів — організуйте захід зі збору листів і підписів у своєму місті!

Чим запам’ятався, вразив і надихнув Марафон написання листів-2015 – дізнайтесь від координаторок і координаторів минулорічного Марафону Антона Проценка, Наталії Ярошенко та Анастасії Поліщук.

Збір підписів у Полтаві

Координатор Антон Проценко:

Мене надзвичайно надихало відчуття того, що я не один. Що за моєю спиною велика команда, яка організовує міжнародний захід Марафон написання листів як в Україні, так і у всьому світі.

Звісно, ще більше надихають успіхи Марафонів попередніх років і те, що з кожним роком вони все більш потужні. Головна користь для мене від організації Марафону — те, що я зміг створити сильну команду однодумців, і разом ми вплинули на ефективний результат й досягли великих успіхів.

Я хочу порадити майбутнім координаторам не боятися труднощів, особливо якщо ви робите це вперше. Крім того, раджу залучити якомога більшу кількість преси, а особливо телебачення — так ви зможете «прокричати» про проблеми жертв порушень прав людини та заявити про себе як про активного правозахисника. І пам’ятайте: ми робимо одну спільну справу і результат не змусить вас довго чекати!

Збір підписів у Черкасах

Координаторка Наталія Ярошенко:

Чим запам’ятався Марафон написання листів на Сумщині? Мабуть, грандіозною можливістю поділитись великою кількістю інформації про захист прав людини. Тиждень, присвячений правам людини, створив особливий інтерес серед жителів міста, залучивши велику кількість бажаючих долучитись до Марафону і діяльності Amnesty International в Україні.

Насправді, Марафон написання листів має величезну єднаючу силу: як серед людей, так і різних інституцій. Вже в перший день нашої роботи до нас подзвонили з Укрпошти, щоб долучитися до проведення заходу.

Уявляєте, головне відділення Укрпошти м. Суми допомогло збирати підписи на захист прав людей з усього світу! Наостанок, я вважаю, що щасливим може бути не той, хто допомагає, а той, хто допомогу пропонує. Якщо на таких засадах будувати стосунки у суспільстві — ми досягнемо найвищих висот!

Цього року ми мріємо побачити вас у своїй команді! До 30 жовтня заповніть анкету і запаліть свічку Марафону у своєму місті: https://goo.gl/HSZoWw