Успіхи

Фігуранта “Болотної справи” Михайла Косенка випустили з психіатричної лікарні

Михайла Косенка випустили з психіатричної лікарні

11 червня суд міста Чехов, що під Москвою, прийняв рішення про переведення Михайла Косенка зі стаціонарного на амбулаторне лікування. Судовий розгляд щодо зміни форми примусового психіатричного лікування пройшов за клопотанням Психіатричної лікарні №5.

" "

До будівлі суду прийшли понад півтора десятка активістів та журналістів, проте засідання пройшло за закритими дверми, а сам підсудний був відсутній.

Суддя Чеховського міського суду Сергій Гуров виніс постанову про переведення Михайла Косенка зі стаціонару на примусове амбулаторне лікування за місцем проживання. Адвокат Косенка зазначив, що статус Михайла після переведення з лікарні не зміниться: він залишається звільненим від кримінальної відповідальності і буде зобов’язаний регулярно відвідувати психіатра.

Михайло Косенко був заарештований 8 червня 2012 року, через місяць після того як він взяв участь у протестах на Болотній площі в Москві, які в результаті  призвели до зіткнення протестуючих з поліцією. Він був звинувачений в участі в «масових заворушеннях» і застосуванні сили щодо поліцейського, і був відданий під суд у Замоскворецький суд Москви. Він був згодом визнаний неосудним через психічне захворювання, тому суд відправив його на примусове лікування.

У справі про заворушення на Болотній площі  наразі проходять близько 30 чоловік. Дев’ять з них були засуджені до реальних тюремних термінів. Amnesty International визнала Михайла Косенка в’язнем совісті та проводить кампанію проти переслідувань фігурантів “Болотної справи”.

.

Відмова надати статус біженця російському інтерсекс активісту порушує право на особисту безпеку
20.07.2018
Держава втрачає контроль над радикальними угрупуваннями, що активізувалися у низці міст України