Успіхи

4,6 мільйони акцій підтримки на Марафоні написання листів 2016!

Минулого року прихильники Amnesty у всьому світі побили рекорд на Марафоні написання листів. Разом ми написали просто неймовірну кількість повідомлень – 4 660 774 електронних та паперових листів, постів у фейсбуці, твітів тощо.

Але крім цього були інші надзвичайно важливі листи, які нас неймовірно зворушили – відгуки та подяки героїв та героїнь марафону. Нижче – уривки деяких з них.

«Я була розчулена до сліз, коли побачила скільки листів зібрала Amnesty International. Я почуваюся сильнішою, коли знаю, що стільки людей вірять у мене, мого батька, та мою родину».

Джюєр Тохті, чий батько Ільхам лишається ув’язненим в Китаї

«Ви не знаєте нас, ми не знаємо вас, але ви були з нами від самого початку і ви боретеся за наше звільнення. Навіть наші родичі не роблять того, що робить Amnesty International. Ми завжди будемо вдячні вам за це. Ви надаєте сил проживати день за днем і не здаватись. Це непросто, але ми тримаємося. Нехай Бог благословить вас і продовжує допомагати вам у всьому, що ви робите. Дякую за все».

Аза Левіс Гоб, який разом із Фомусохом Іво Фехом (на знімку) та Афухом Нівелою Нфор, був засуджений на 10 років в Камеруні за публікацію жартівливого тексту. Молоді люди отримали підтримку від відомих осіб, зокрема від таких знаменитостей, як Річард Бренсон та Патрік Мбома, колишній футбольний нападаючий Камеруну.

«Я вдячна, що я не одна. Я отримала підтримку від багатьох людей зі всього світу, з різних країн. Продовжуйте підтримувати, допомагати, і не тільки мені, добре? Адже в різних регіонах Перу є багато жінок, що страждають від жорстокого поводження та різноманітних зловживань. Підтримуйте їх усіх. У такій само ситуації як я, скромна селянська жінка, перебувають багато інших жінок, у інших місцях. Дякую вам за все».

Максіма Акунья з Перу, яку неодноразово переслідували працівники поліції та гірничодобувної компанії, чекає на рішення суду щодо її права лишитися на землі, яку вона вважає своєю. Ми віддали Максимі 150 000 листів підтримки, коли відвідали її в лютому минулого року.

«Моральна підтримка від Amnesty International допомогла нам здобути впевненості в нашій боротьбі».

APAM, малавійська організація, що займається захистом людей з альбінізмом. Прихильники Amnesty International взяли участь у 566 000 заходах на підтримку Енні Альфред (на знімку в центрі), до яких приєднався музикант Саліф Кейта, що також живе з альбінізмом. У грудні 2016 року уряд розробив довідник, який допоможе слідчим, прокурорам та суддям краще справлятися з правопорушеннями, вчиненими проти людей з альбінізмом.

«Я хочу від щирого серця подякувати вам за ваші непохитні захист та підтримку. Більше мільйона з вас виступили на захист правди. Моїй вдячності немає меж».

Едвард Сноуден (на зображенні), як і раніше, проживає в еміграції після викриття ним шокуючого масового стеження з боку держави. Разом з американськими партнерами: Pardon Snowden Campaign, American Civil Liberties Union (ACLU), Human Rights Watch (HRW), CREDO та Demand Progress ми передали Білому дому в цілому 1 101 252 підписи, закликаючи президента Обаму помилувати Едварда Сноудена.

Стартувала найбільша правозахисна кампанія Марафон написання листів: Пліч-о-пліч з відважними.
20.11.2017
Відкрито набір координатор/ок Марафону написання листів 2017!
03.10.2017
Як писати листи підтримки героям та героїням Марафону?
24.11.2016
М’янма: Лист від… Піо Піо Аунь
13.10.2016
Відкрито набір координаторок і координаторів Марафону написання листів 2016!
05.10.2016