Україна: підтримувані Росією сепаратисти «засудили» незаконним судом відомого вченого

Так звана влада самопроголошеної проросійської «Донецької Народної Республіки» на сході України засудила колишнього професора університету після несправедливого і абсурдного розгляду справи, — заявила Amnesty International.

Організація назвала вченого Ігоря Козловського, в’язнем совісті після “військового суду”, у якому його було «засуджено» на два роки і вісім місяців ув’язнення за сфабрикованим звинуваченням у зберіганні зброї.

«Якби ситуація не була настільки серйозною, можна було б назвати смішним той факт, що так звана сторона обвинувачення представила у суді дві металеві труби як «доказ» того, що Козловський зберігав зброю у своєму будинку. Обурливим є те, що відомий вчений проведе тривалий час за гратами як в’язень совісті», — сказав Денис Кривошеєв, заступник директора Amnesty International по Європі та Центральній Азії.

«Все у чому Ігор Козловський «винен», це в його опозиції до так званої влади в Донецьку. Це стало очевидним щойно «суддя» назвав його «особливо ненадійним громадянином» через деякі з його минулих контактів. Цей фіктивний судовий розгляд невизнаної влади так званих ДНР неможливо прийняти, і Ігор Козловський повинен бути звільнений негайно та беззастережно.»

Amnesty International також закликає так звану владу в Донецьку утриматися від практики незаконного затримання цивільних осіб на території, що знаходиться під їх контролем.

Лист дружини Ільдара Дадіна до Amnesty International
09.11.2016
Україна: виправдання в’язня совісті є позитивною зміною
15.07.2016
«Росіє, зупини нечесну гру!». Акція на підтримку в’язнів совісті в Росії
19.05.2016
ПРЕС-АНОНС: флешмоб “Росіє, зупини нечесну гру!”
19.05.2016
Марафон написання листів 2015: мільйони подяк