Заходи

Тренінг тренерок/ів з Прав Людини

afisha-ukr-fin-01-01-01Любі усі!

Ви хочете ознайомитися з основами інтерсекціонального* аналізу прав людини, навчитися використовувати найефективніші та інноваційні тренерські техніки у своїй діяльності, розширити свої знання у галузі захисту прав людини та розповідати про них іншим доступною для кожної аудиторії мовою?

Ми запрошуємо Вас взяти участь у тренінгу тренерок і тренерів з прав людини, який проходитиме у період з 26 по 27 листопада у м. Києві.

Незалежно від Вашого місця проживання, незалежно від Вашої основної спеціалізації, — чи займаєтеся Ви захистом прав дітей, жінок, внутрішніх переселенок і переселенців, біженок і біженців, є студенткою або ж студентом, тренеркою або тренером ЛГБТ-ініціатив та/або активно задіяні у діяльності молодіжних організацій — ми запрошуємо тих, хто:

— вже володіє базовими знаннями про права людини;

— має досвід проведення/організації заходів / лекцій / семінарів / тренінгів;

— хоче підвищити свої тренерські навички і навчитися розповідати про права людини креативно і доступно;

— бажає стати сертифікованою/сертифікованим тренеркою/тренером з прав людини та долучатися до просвітницької кампанії Amnesty International Ukraine.

Для того, щоб стати учасницею або учасником тренінгу, заповніть, будь ласка, реєстраційну форму за цим посиланням (https://docs.google.com/forms/u/0/d/1pASzsDdquuagXl3AjI0pvbICjRXBMPsazdk-msyjk00/edit) у термін до 4 листопада 2016 року.

Для того, щоб бути непересічною / им тренеркою або тренером з прав людини, необхідно завжди розширювати свої знання у галузі захисту прав людини і навчатися новим технікам і методикам ведення тренінгів, семінарів та лекцій.

У рамках цього тренінгу ми будемо навчатися тому, як практично використовувати будь-який власний досвід, для того, щоб подавати нову інформацію креативно, щоб тренінги з прав людини не перетворювалися на набір стандартних вправ, енерджайзерів та айсбрейкерів, а, навпаки, надихали учасниць та учасників на поглиблене вивчення питань прав людини.

Відбір проводитиметься на конкурсній основі. Відібраним учасницям і учасникам ми будемо раді компенсувати витрати на проїзд до Києва, включно з проживанням і харчуванням.
Результати відбору будуть оголошені не пізніше 11 листопада 2016 року.

Чекаємо на Ваші заявки!

Окремі аспекти тренінгу тренерок і тренерів з прав людини

1. Тематика заходу включає дослідження теоретичних складових та методологічних спосіб (методів) подачі інформації — тренінгів, семінарів, уроків, які стосуються таких тематик:

— свобода від катувань та інших форм жорстокого поводження і покарання;

— свобода слова;

— права жінок;

— права ЛГБТКІ.

Організатор залишає за собою право змінити тематичне наповнення заходу.

1. Сертифікація учасників заходу.

Amnesty International Ukraine покладає великі сподівання на Вас, шановні учасниці та учасники тренінгу, а тому з радістю видасть Вам сертифікат уповноваженої/уповноваженого тренерки/тренера, який дає право участі у подальших тренінгах, а також право представляти Amnesty International Ukraine в освітніх заходах, які проводитимуться за ініціативи та/або участі Amnesty International Ukraine. Умовами отримання такого сертифікату, окрім власне проходження тренінгу, є проведення власними силами 2-3 освітніх заходів у Вашому місті (селі, регіоні). Під освітнім заходом розуміється урок у школі (університеті), спланована лекція (виступ) у публічному місці, тренінг тощо.

Зі свого боку Amnesty International Ukraine готове організаційно сприяти проведенню Ваших освітніх заходів.

Якщо Вас влаштовують такі умови, Amnesty International Ukraine буде дуже рада Вашій участі у тренінгу!

* Інтерсекціональность — теорія «перетину дискримінацій», що трапляється, коли людину пригнічують і маргіналізують відразу за кількома ознаками (кольору шкіри і статі; кольору шкіри та гендерної ідентичності; кольору шкіри, ВІЛ-статусу та орієнтації і т. д.).