Стартувала найбільша правозахисна кампанія Марафон написання листів: Пліч-о-пліч з відважними.

Кампанія об’єднала активістів/ок з усієї України та з більш як 200 країн, де також в цей час відбувається Марафон. Тисячі правозахисних подій відбудуться у всьому світі і більше 100 подій плануються в різних куточках України, в тому числі у прифронтових містечках.

В Україні та світі люди об’єднуються на захист правозахисників та правозахисниць, яких переслідують уряди різних країн.

Однією з основних справ цьогорічного Марафону в Україні є справа Еміра-Усеїна Куку, кримськотатарського активіста, несправедливо заарештованого окупаційною владою у Криму.

“Прийнято вважати, що правозахист це професія. Однак ні, правозахисники та правозахисниці це всі ті, хто не може стояти осторонь порушень прав людини і робить все можливе, аби відновити зневажену справедливість. Справжній правозахист починається з небайдужості кожного та кожної”, зазначила Оксана Покальчук, директорка Amnesty International Україна.

“Саме тому, Марафон написання листів цього року називається “Пліч-о-пліч з відважними”. Ми закликаємо всіх небайдужих стати пліч-о-пліч з відважними активістами та активістками, які захищають права своєї спільноти та роблять світ безпечнішим для нас всіх”.

Цього року в Україні Марафон відбувається вже в одинадцяте і його героями та героїнями є Емір-Усеїн Куку (Україна), Джулгаз Маннан (Бангладеш), Шакілія Джексон (Ямайка), Магадін (Чад), Ні Юлань (Китай), Кловіс Разафімалала (Мадагаскар), Сакріс Купіла (Фінляндія), Іділь Есер та Стамбульська десятка (Туреччина).

Дізнатись більше про Марафон, залишити підпис можна на сайті: http://marathon2017amnesty.org.ua

Слідкувати за подіями Марафону: www.facebook.com/amnestyua

Україна: Влада повинна припинити переслідування антикорупційних активістів і громадських організацій
07.11.2017
Лідери кримських татар Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз повинні мати право повернутися на батьківщину
28.10.2017
Відкрито набір координатор/ок Марафону написання листів 2017!
03.10.2017
4,6 мільйони акцій підтримки на Марафоні написання листів 2016!
02.10.2017
Басейн озера Чад: через поновлення діяльності «Боко Харам» різко зросла кількість смертей серед цивільного населення
05.09.2017