Пакистан: рішення селищної ради про «зґвалтування помсти» повинне стати поштовхом до негайних реформ

Зґвалтування дівчинки-підлітка у якості «покарання» за зґвалтування, нібито вчинене її братом — це лише останній із довгої низки жахливих інцидентів, що вимагають невідкладних змін.

Влада Пакистану заарештувала 20 людей з ради селища, розташованого поблизу Мултана. Але крім цього вона повинна покласти край безкарності за сексуальні злочини та ліквідувати так звані «селищні ради», які «присуджують» жахливі злочини у якості покарання.

«Влада Пакистану повинна припинити безкарність за сексуальне насильство, а також боротися з так званими «селищними радами», які часто санкціонують жахливі злочини проти жінок і дівчат у якості «відплати» за дії, вчинені іншими людьми. Занадто довго ці невимовно жорстокі практики мали «індульгенцію» від влади. Дозволяючи цим радам діяти, влада стає співучасницею скоєних ними злочинів», — прокоментувала Надія Рахман, координаторка кампаній Amnesty International у Пакистані

«Жодні культурні традиції не можуть бути виправданням для нападів на жінок та дівчат. Насильство проти них завжди протилежне справедливості. Жіночі тіла — це не товар, яким можна обмінюватися для „зведення рахунків“. Винні особи повинні понести покарання, відповідне до тяжкості їхнього злочину, призначене шляхом чесного судового розгляду, без застосування смертної кари».

Нездатність Пакистану захистити жінок і дівчат від свавільних та жорстоких рішень так званих селищних і племінних рад вимагає ретельної перевірки органами Організації Об’єднаних Націй з прав людини.

Photo credit: AAMIR QURESHI/AFP/Getty Images

Чилі частково декриміналізувала аборти
23.08.2017
Прес-конференція щодо ратифікації Стамбульської конвенції, спрямованої на подолання домашнього насильства щодо жінок та дітей.
09.03.2017
5 причин ратифікувати Стамбульську конвенцію: блог Оксани Покальчук
07.02.2017
Аргентина: Рішення звільнити жінку, ув’язнену після викидню, є позитивним кроком в області прав людини