Росія: Московське представництво Amnesty International опечатано

Співробітники московського офісу Amnesty International, що прибули на роботу сьогодні вранці, побачили, що їх офіс опечатано. На дверях – повідомлення від муніципальної влади про заборону зривати печатку. У відповідь на це Джон Дальхізен, директор Amnesty International у Європі та Центральній Азії, зазначив.

“Ми не знаємо, що спонукало владу Москви перешкодити нашому персоналу отримати доступ до нашого офісу – це неприємний сюрприз, якому ми не отримали жодного попередження”.

“З огляду на умови, в яких опинилось громадянське суспільство в Росії, є велика кількість правдоподібних пояснень, але ще занадто рано робити якісь висновки. Ми працюємо, щоб вирішити цю ситуацію настільки швидко, наскільки це можливо, і дуже сподіваємося, що є просте адміністративне пояснення цій ситуації.

“Ми також на 100% впевнені, що виконали всі наші зобов’язання в якості орендарів”

У короткому повідомленні, що розміщене на дверях центрального московського офісу організації, який здається в оренду безпосередньо муніципальною владою міста, йдеться, що будівля є “власністю міста Російської Федерації”, і що ніхто не може увійти без супроводу муніципального службовця. Система замків і сигналізації були видалені, і, ймовірно, була відрізана подача електроенергії.

Співробітники Amnesty International здіснили багато спроб додзвонитись до муніципальної влади за номерами, зазначеними на повідомленні, намагаючись  вирішити ситуацію, але не було жодної відповіді. Вони в даний час добиваються зустрічі з муніципальною владою.

Anna Castanagos
На форумі ЮНЕСКО представниця Amnesty розповіла про репресії російської окупаційної влади у Криму
20.09.2017
Крим: де-факто влада повинна негайно звільнити кримськотатарського активіста Сервера Караметова