Марш рівності 2017 стане лакмусовим папірцем на спроможність та готовність української влади захищати права людини.

Українська влада повинна не лише забезпечити адекватну безпеку учасникам/цям ЛГБТКІ маршу в Києві, але і докласти зусиль для подолання самих причин дискримінації в країні, в тому числі безкарності за злочини скоєні на ґрунті ненависті, мови ворожнечі та закликів до насильства, заявила  Amnesty International.

Марш рівності 2017 року відбудеться 18 червня, і, як очікується, він буде найбільшою подією  ЛГБТКІ в Україні цього року.

“Після Євробачення, уся увага знову зосередиться на подіях у Києві, в очікуванні Маршу рівності. Це шанс для української влади та громадськості продемонструвати свою відданість повазі до людської гідності, різноманіття та недискримінації”, – сказала Оксана Покальчук, директорка Amnesty International Україна.

Марш рівності в 2016 році відбувся здебільшого мирно. Проте, немає гарантії, що це відбудеться без будь-яких інцидентів у 2017 році, оскільки ЛГБТКІ  активісти/ки все ще отримують погрози та піддаються нападам, а радикальні групи вже завадили проведенню декількох ЛГБТКІ подій в Україні.

Двадцять мерів з міст Німеччини, Норвегії, Іспанії, Польщі, США, Франції, Швеції та Данії надіслали листи меру Києва Віталію Кличку, закликаючи підтримати Марш рівності 2017 та подбати про всі необхідні заходи безпеки.

Цього року Amnesty International Україна розпочала медіа-кампанію “Відверті” спрямовану на те, аби зруйнувати стереотипи, що панують у суспільстві щодо ЛГБТКІ людей.