Референдум у Каталонії: Amnesty International закликає іспанську поліцію утримуватися від надмірного і непропорційного застосування сили

Коментуючи зіткнення між поліцією і протестувальниками під час референдуму про незалежність Каталонії, що відбувся 1 жовтня, директор Amnesty International у Європі та Центральній Азії Джон Дальхізен заявив:

«Іспанській поліції явно перешкоджали виконувати свої обов’язки на багатьох виборчих дільницях, але є безліч відеозаписів, які дають підстави припустити, що поліція надмірно і непропорційно використовувала силу – принаймні, у деяких випадках. Незважаючи на дуже напружену ситуацію, необхідно забезпечити неухильне дотримання законодавства Іспанії та міжнародного законодавства у сфері прав людини».

«Іспанська поліція повинна уникати надмірного застосування сили. Щоразу, коли неможливо уникнути законного застосування сили, слід її використовувати стримано і пропорційно, ставлячи за мету підтримку правопорядку», – додав він.

Група дослідників Amnesty International прибула до Каталонії для моніторингу ситуації з дотриманням прав людини. Дуже скоро ми опублікуємо більш докладний звіт про ситуацію в регіоні.

Іспанія: надмірне застосування сили національною поліцією та цівільною гвардією у Каталонії
04.10.2017
Amnesty International вимагає звільнення всіх жертв облав на ЛГБТКІ-людей у Азербайджані
02.10.2017
Amnesty International опублікувала нове керівництво з контролю за застосуванням надмірної сили правоохоронцями
08.09.2015
Нова поліція: як захистити мрію? – блог Тетяни Мазур
08.07.2015
Доповідь: Нова країна чи все по-старому ?
26.06.2014