Заходи

Кіномарафон Amnesty International (6-8 грудня, “Кінопанорама”)

З нагоди Дня прав людини Amnesty International в Україні влаштовує Кіномарафон (6-8 грудня) на правозахисну тематику. Всі покази розпочинатимуться о 20:00 в кінотеатрі “Кінопанорама”Вхід вільний.

Сторінка події у Facebook.

Кіномарафон —  це спеціальний захід в рамках 10-го ювілейного Марафону написання листів. Щороку за допомогою Марафону звільняють несправедливо засуджених, змінюють репресивні закони та допомагають жертвам порушень прав людини не здаватись.

Після переглядів кожен з Вас зможе написати особистого листа героям та героїням Марафону або підписати петицію на їх підтримку.

"Хайтарма"

“Хайтарма”

6 грудня: Стрічка “Хайтарма” (2013) і дискусія про права людини в Криму за участі режисера Ахтема Сеїтаблаєва та правозахиків(ниць)

Фільм розповідає про трагічну дату в історії кримськотатарського народу – 18 травня 1944 року – сталінської депортації кримських татар. У центрі сюжету фільму – льотчик Аметхан Султан. У травні 44-го року після звільнення Севастополя Аметхан відправляється у відпустку в рідну Алупку. На його очах 18 травня і починається депортація кримських татар.

"Соніта"

“Соніта”

7 грудня: Українська прем’єра стрічки “Соніта” (2015) реж. Рохсаре Гаєм Магамі

Історія афганської дівчини з сім’ї, що втекла до Ірану, яка замість того, щоб вийти заміж за нав’язаного їй нареченого, стала реперкою.

Cоніта — справжній фестивальний хіт! Перемога в номінації Гран-прі та глядацьких симпатій Sundance Film Festival, престижних IDFA, Hot Docs Canadian International Documentary Festival, Sheffield Doc/Fest.

"Він назвав мене Малала"

“Він назвав мене Малала”

8 грудня: Українська прем’єра стрічки “Він назвав мене Малала” (2015) реж. Девіс Гуггенхайм

Фільм розповідає про пакистанської дівчини Малали Юсуфзаі, яка виступала за доступність освіти для всіх жінок у всьому світі. Але таліби назвали такі висловлювання «непристойною поведінкою» і зробили спробу замаху, в результаті якої дівчина була важко поранена.

Малала отримала Нобелівську премію Миру у 2014 та заснувала Фундацію Малали, що займається освітою дівчаток в країнах що розвиваються.

Фільм був номінований на престижну премію BAFTA, отримав нагороду Еммі та численних авторитетних форумів.

Приєднуйтесь до 10-го Марафону написання листів в Україні! Залишіть свій підпис під петиціями на підтримку героїв та героїнь Марафону на сайті: http://lwm.amnesty.org.ua

Тиждень кіно до Дня прав людини
27.11.2014