Генеральний секретар Amnesty International закликав українську владу розслідувати вбивство Павла Шеремета

«Минув рік відколи Павло Шеремет був убитий вибухівкою, закладеною в його машину, але правосуддя досі немає. Необхідно розслідувати хто вбив Павла Шеремета», – заявив Генеральний секретар Amnesty International Саліл Шетті у своєму Twitter сьогодні.

У своєму листі до Amnesty International від 19 травня 2017 року Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що досудове розслідування вбивства Павла Шеремета «перебуває на контролі керівництва Національної поліції України».

Проте, не зважаючи на велику кількість слідчих дій та масив відпрацьованих відеоматеріалів, станом на сьогодні оперативна слідча група під керуванням голови Національної поліції України не змогла ідентифікувати винних у вбивстві.

Слідство також не надало жодних переконливих доказів щодо жодної із офіційних версій вбивства.

Нагадаємо, що під час прес-конференції 24 березня 2017 року Президент України Петро Порошенко назвав розкриття вбиства Павла Шеремета «справою честі» для правоохоронних органів.

20 липня о 8-00 всі небайдужі зберуться там, де загинув Павло, на перетині вул. Б.Хмельницького та І.Франка у м. Києві, та вшанують його пам’ять. Учасники/ці акції #РікБезПавла ходою пройдуть до будівлі СБУ, Адміністрації президента та Міністерства внутрішніх справ і вимагатимуть розслідувати вбивство журналіста.

Депортація Алі Феруза до Узбекистану припинена, але він лишатиметься під вартою – можливо, надовго
09.08.2017
Росія: рішення про депортацію журналіста до Узбекистану ставить його під загрозу переслідування та катувань
02.08.2017