Що ми робимо

“Росіє, зупини нечесну гру!”. Акція на підтримку в’язнів совісті в Росії

Цієї суботи, 21 травня, з 12.00 до 15.00 на Софійській площі відбуватиметься хокейний флешмоб під гаслом “Росіє, зупини нечесну гру!”. Запрошуються всі охочі!

Акція проходить в підтримку 5 в’язнів совісті з Росії, які свого часу підтримали Україну або виступили проти чинної російської влади. Чому хокей? Тому що зараз в Росії проходить Чемпіонат світу з хокею (6-22 травня).

Подібні акції солідарності проходитимуть в іншіх країнах, зокрема в Чехії.

Ключки та шайби в нас є – приходьте та спробуйте забити шайбу Путіну!

Ось ті п’ятеро, кого ми захищаємо, прочитайте їх історії:

Ільдар Дадін.
Засуджений до 2,5 років ув’язнення за участь в чотрьох мирних акціях в 2014 році. Він є першим активістом, до якого застосували нову статтю Кримінального кодексу РФ щодо «неодноразового порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування».

Наталія Шаріна.
Директорка Державної бібліотеки української літератури в Москві, що перебуває під домашнім арештом від 30 жовтня 2015 року за зберігання «екстремістської літератури». 5 квітня їй висунули нове обвинувачення щодо розтрати майна у справі кількарічної давнини, що дозволило продовжити її домашній арешт ще на рік.

Дар’я Полюдова.
Активістка та блогерка з Краснодарського краю, відома своєю запеклою критикою політики російської влади, зокрема щодо України. Її неодноразово затримували за мирні протести проти анексії Криму та участі Росії в збройному конфлікті на території України. Засуджена за свої публікації в соцмережах до 2-х років у колонії-поселенні.

Рафіс Кашапов.
Засуджений до 3 років ув’язнення за критику політики Росії щодо кримських татар та участі Росії в збройному конфлікті на території України. Він відбуває покарання в Республіці Комі, у 1200 км від дому. Наприкінці березня його дружині, що подолала довгий шлях з їх рідного міста Набережні Челни (Республіка Татарстан), було відмовлено у побаченні з чоловіком.

Сергій Крівов.
«В’язень Болотної». Отримав термін у 3 роки та 9 месяців за мирне вираження своїх поглядів – найбільший серед усіх, хто проходив по його справі. Голодував проти несправедливого суду над ним протягом 63 днів восени 2013 року, в результаті чого отримав 2 серцевих напади та інші проблеми зі здоров’ям.

Росія: Активістку оштрафували за репост статей про ЛГБТКІ у Facebook
27.10.2017
Зловживання Росії правом вето в РБ ООН стало еквівалентом зеленого світла для воєнних злочинів.
25.10.2017
Anna Castanagos
На форумі ЮНЕСКО представниця Amnesty розповіла про репресії російської окупаційної влади у Криму
20.09.2017