Чилі частково декриміналізувала аборти

Конституційний суд Чилі в понеділок ухвалив рішення декриміналізувати аборти, які здійснюються у трьох випадках: 1) коли вагітність є результатом зґвалтування або інцесту, 2) якщо існує загроза життю вагітної та 3) якщо стан плоду фатально погіршився. Це важлива перемога у сфері прав людини та захисту життя і здоров’я жінок.

«Нарешті Чилі просунулася на один крок ближче до захисту прав жінок»

– заявила директорка Amnesty International у Північній і Південній Америках Еріка Гевара-Росас.

«Ця перемога є заслугою мільйонів жінок в Америці та всьому світі. Активісток, які борються проти драконівських законів, що карають жінок і провокують до пошуку нелегальних або небезпечних абортів, ставлячи під загрозу своє здоров’я та життя».

«Справжнє випробування ще попереду – треба забезпечити, щоб закон фактично виконувався, щоб жінки та дівчата мали повний доступ до необхідних медичних послуг, і щоб ця реформа відкрила їм можливості у повній мірі користуватися своїми сексуальними та репродуктивними правами».

Чилі була однією з небагатьох країн у світі з повною забороною абортів. Зараз лише сім країн світу криміналізують всі аборти без винятків: Домініканська Республіка, Гаїті, Гондурас, Сальвадор, Нікарагуа і Сурінам.

Пакистан: рішення селищної ради про «зґвалтування помсти» повинне стати поштовхом до негайних реформ
01.08.2017
Прес-конференція щодо ратифікації Стамбульської конвенції, спрямованої на подолання домашнього насильства щодо жінок та дітей.
09.03.2017
5 причин ратифікувати Стамбульську конвенцію: блог Оксани Покальчук
07.02.2017
Аргентина: Рішення звільнити жінку, ув’язнену після викидню, є позитивним кроком в області прав людини