Amnesty International Ukraine долучається до кампанії проти гомофобії в Чечні та на Донбасі

Amnesty International Ukraine долучається до кампанії #StopLGBTpersecution, організованої Антидискримінаційним центром «Меморіал», Центром громадянських свобод та FIDH.

Насильство і дискримінація на ґрунті сексуальної орієнтації та / або гендерної ідентичності, на жаль, досить розповсюджене явище. Підтримка, захист і міжнародна солідарність потрібні багатьом. Останнім часом найгострішою в Східній Європі виявилася ситуація в Чечні і на територіях Луганської і Донецької областей України, непідконтрольних українській владі.

Ситуація багато в чому схожа: позасудові затримання і арешти, погрози, тортури, шантаж — і заперечення цих явищ, як і самої присутності ЛГБТКІ людей у вищезгаданих регіонах. Ті з ЛГБТКІ, хто не змогли виїхати, були змушені ховатися, приховувати свої стосунки, жити в постійному страху викриття та репресій. Всі не можуть покинути свій дім — хтось завжди залишається, а хтось народжується і виростає під владою авторитарних режимів, серед терору та дискримінації.

Правозахисні організації антидискримінаційний центр «Меморіал», Центр громадянських свобод і FIDH закликали всіх, хто цінує права людини і чинить спротив дискримінації та насильству, приєднуватися до кампанії #StopLGBTpersecution — надсилати фотографії, слова підтримки, відеозвернення і зображення на захист прав людей, яким зараз так важко .

Мета кампанії — зібрати якомога більше подібних виразів солідарності, виступити проти неконтрольованого і некерованого насильства самопроголошеної влади і авторитарних правителів у регіоні.

Ми висловлюємо свою солідарність та підтримку ЛГБТКІ людям у Чечні та на Донбасі, які потерпають від утисків та насильства. Репресії мають бути зупинені, а ті, хто їх чинить – понести відповідальність!

Росія: рішення про депортацію журналіста до Узбекистану ставить його під загрозу переслідування та катувань
02.08.2017
Брутальний напад на учасників та учасниць освітнього заходу про трансгендерність має бути ефективно та неупереджено розслідуваний
10.07.2017