Amnesty International організовує серію концертів по всьому світу на знак солідарності з біженцями

Тисячі музикантів візьмуть участь в концертах, які Amnesty International та компанія Sofar Sounds організують у вересні по всьому світу. Кампанія Sofar Sounds, що почала свою діяльність у 2009 році в Лондоні,  займається організацією «секретних» концертів у незвичних місцях і спеціалізується на просуванні незалежних культурних проектів.

Серія концертів, що отримала назву «Допоможемо знайти дім», пройде 20 вересня 2017 року. Вона об’єднає відомих і починаючих музикантів, біженців та місцеві спільноти і включатиме більше 300 виступів у 60 країнах. Партнери акції, VICE та Facebook Live, забезпечать просування та пряму трансляцію концертів у всьому світі.  Мета цих концертів – змінити на краще ставлення до біженців.

«На сьогоднішній день понад 21 мільйон людей були змушені тікати зі своїх країн. Глобальна криза з біженцями – це один з тих питань, які мають визначальне значення для нашої епохи», – заявив Саліл Шетті, генеральний секретар Amnesty International.

«Наша реакція на цю кризу визначить те, як нас сприйматимуть майбутні покоління. Настав момент захистити те, що об’єднує нас, і не дозволити страхам та упередженням перемогти», – додав він.

«Музика та мистецтво завжди були могутніми союзниками у боротьбі за справедливість, адже вони здатні сколихнути шось у глибині  наших душ. Вони допомагають нам поглянути поверх бар’єрів і побачити те, що нас об’єднує. Саме тому сьогодні, у Всесвітній день біженців, ми анонсуємо концерти в рамках акції «Допоможемо знайти дім». Ці концерти стануть для нас можливістю замислитися над тим, що людство – це всі ми без виключень, і зміцнять нашу рішучість взятися за безпрецедентне завдання, що стоїть перед нами», – вважає Шетті.

На сьогоднішній день свою участь в акції підтвердили: Above & Beyond, Bad Suns, Band of Skulls, Bastille, Біллі Брегг, BØRNS, Broods, Космо Шелдрейк, Девід Арнольд і Майкл Прайс, Deaf Havana, Fenech Soler, Франк Тернер, Gorgon City, Джеймс Моррісон, Джессі ВЕР, Jezabels, Джей Пі Купер, Джулія Холтер, Жюльєн Бейкер, Кевін Росс, KT Tunstall, Local Natives, Mumford and Sons, Nothing but Thieves, Oh Wonder, Paper Route, POLIÇA, Public Service Broadcasting, Rudimental, SK Shlomo, Том Оделл, The Fratellis, The Naked and Famous, The Staves, Toothless і Wild Beasts та багато інших.

Фанати музики відкривають двері своїх будинків

Меломани по всьому світу відкриють двері своїх будинків – їхні точні адреси будуть розкриті лише незадовго до проведення концертів. У кожному концерті візьмуть участь двоє або троє виконавців. Крім того, на них виступлять активісти, які розкажуть присутнім, як у світі намагаються подолати кризу і допомогти біженцям.

«Акція «Допоможемо знайти дім» об’єднує позицію Amnesty International та уявлення Sofar про світове співтовариство, яке згуртувалося навколо тих речей, які дійсно мають значення, подібно до того, як Sofar щодня об’єднує тисячі людей у всьому світі навколо любові до музики», – відзначає Рафі Оффер , cпівдіректор Sofar Sounds. «Двадцятого вересня світове музичне співтовариство згуртується, як ніколи раніше», – упевнений він.

Починаючи з сьогоднішнього дня – Всесвітнього дня біженців – цінителі музики зможуть лишити заявку на квитки на сайті Sofarsounds.com/giveahome. Крім того, вибравши на сайті місто і концерт, меломани отримають можливість виграти два квитки. Під час замовлення квитків можна буде також зробити пожертвування.

Кошти, виручені в рамках цього проекту, Amnesty International використає для документальної фіксації порушень прав людини і зловживань щодо біженців, а також для того, щоб підштовхнути уряди здійснювати дійсно ефективні кроки для подолання кризи і допомоги біженцям.

Зупинимо глобальну кризу і допоможемо біженцям

Понал 21 мільйон людей по всьому світі наразі є біженцами. Майже всі вони перебувають поза межами найбагатших країн світу, які просто відмовляються виділити відповідні до їхніх можливостей ресурси для допомоги. Наразі лише 10 країн із 193 держав світу розмістили у себе більше половини від загальної кількості біженців.

Греція: шукачі притулку живуть на островах у жахливих умовах
24.10.2017
«Велика зрада Європи»: тисячі афганских біженців повертають назад, назустріч смерті та тортурам
06.10.2017