Мультимедіа

ВІДЕО: Кровопролиття цивільного населення під час невибіркових обстрілів на сході України

[Завантажити це відео]

Дослідниця Amnesty International, яка знаходиться на сході України, зібрала жахливі докази загибелі цивільних осіб внаслідок дій обох сторін у кривавому конфлікті в Донецьку і Дебальцеве протягом останніх декількох днів.

Докази були зібрані на місці подій відразу ж після обстрілів і включають інтерв’ю з очевидцями і постраждалими, які знаходяться в лікарні.

Порушення включають в себе обстріл людей, що стояли в черзі за гуманітарною допомогою, базару в Донецьку та невибіркові обстріли будинків і вулиць в Дебальцеве.

Нещодавнє серйозне відновлення бойових дій на сході України, в тому числі контрольованому сепаратистами Донецьку та контрольованому українськими військами Дебальцевому, має наслідком жахливі втрати серед цивільного населення. Понад 25 мирних жителів були вбиті у східній Україні з 29 січня по 2 лютого.

Річна доповідь 2016/2017: Україна
22.02.2017
Іракців, що тікають з підконтрольних ІДІЛ територій, катують, піддають насильницьким зникненням та вбивають
18.10.2016