Матеріали кампанії

ЛГБТ

Незважаючи на всі успіхи останніх десятиліть, лесбійки, геї, бісексуали і трансгендери (ЛГБТ) як і раніше стикаються з дискримінацією повсій Європі як на рівні законодавства, так і на практиці. Незважаючи на формальну заборону дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації в багатьох галузях, деякі держави досі юридично не визнають одностатеві париі не надають їм рівні громадянські права.

У багатьох соціальних контекстах гомосексуальність та трансгендерність все ще табу, а відкрите вираження гомосексуальності або трансгендерності регулярно наштовхується навідторгнення та образи.

Amnesty International зафіксувала порушення права на свободу вираження та свободу зборів у низці країн Центральної і Східної Європи, де Паради гордості та публічні демонстрації були заборонені або дозволені без забезпечення відповідного захисту від агресії зі сторони гомофобних груп. У всій Європі гомофобні напади, як і раніше, відбуваються з лякаючоюрегулярністю.

Трансгендеристикаються з дискримінацією на підставі їх гендерної ідентичності. Деякі країни Європи не дозволяють трансгендерам вносити поправки в свої документи, що засвідчують особу, щоб відобразити їх гендерну ідентичність. В інших країнах, перш ніж дозволити такі зміни, вимагаються необоротні хірургічних втручання, що мають наслідком безпліддя. Насильство, зокрема і зі сторони поліції, щодо трансгендерів є поширеним явищем. Також вони стикаються з ворожістю в сфері охорони здоров’я, зайнятості та освіти.

.