доповіді

Річна доповідь Amnesty International 2011

У 2010 році активісти і журналісти використовували нові технології, знаходячи оригінальні і неочікувані способи їх застосування в боротьбі за права людини. Координуючи свої зусилля у віртуальному просторі, вони намагалися зробити боротьбу за гідне життя дійсно всесвітнім рухом.

Доповідь Amnesty International 2011 містить дані про ситуацію з правами людини в 157 країнах і територіальних утвореннях в 2010 році (охоплено період з січня по грудень 2010 року). У доповіді йде мова про світ, в якому люди постійно борються з пригніченням і протидіють тим, хто порушує права людини, незважаючи на величезний арсенал кинутих проти них репресивних заходів.

Справжньою рушійною силою боротьби за права людини є спільноти, які більше за інших страждають від порушень прав людини. Рішучість і напір цих людей надихають мільйони, і державам стає все складніше ігнорувати зростаюче невдоволення тих, хто вимагає фундаментальних і незворотних змін. Сміливості цих людей і присвячена доповідь.

Amnesty International була заснована у 1961 році зі зрозумілою метою — створити солідарний міжнародний рух для боротьби з несправедливістю у всіх точках планети.З тих пір пройшло 50 років, і світ став іншим. Однак і сьогодні, як видно із доповіді, об’єднання зусиль багатьох людей для відстоювання прав людини у всьому світі вкрай важливо.

Переглянути звіт російською мовою

Правоохоронні органи мають невідкладно і ефективно розслідувати численні напади на Марші за права жінок.
09.03.2018
Річна доповідь 2017: Україна
23.02.2018
Вимагаємо негайно відпустити та припинити переслідування Еміра – Усеїна Куку та інших членів т.з “Ялтинської шістки”
20.02.2018
Стартувала найбільша правозахисна кампанія Марафон написання листів: Пліч-о-пліч з відважними.
20.11.2017
Україна: Влада повинна припинити переслідування антикорупційних активістів і громадських організацій
07.11.2017