доповіді

Річна доповідь Amnesty International 2011

У 2010 році активісти і журналісти використовували нові технології, знаходячи оригінальні і неочікувані способи їх застосування в боротьбі за права людини. Координуючи свої зусилля у віртуальному просторі, вони намагалися зробити боротьбу за гідне життя дійсно всесвітнім рухом.

Доповідь Amnesty International 2011 містить дані про ситуацію з правами людини в 157 країнах і територіальних утвореннях в 2010 році (охоплено період з січня по грудень 2010 року). У доповіді йде мова про світ, в якому люди постійно борються з пригніченням і протидіють тим, хто порушує права людини, незважаючи на величезний арсенал кинутих проти них репресивних заходів.

Справжньою рушійною силою боротьби за права людини є спільноти, які більше за інших страждають від порушень прав людини. Рішучість і напір цих людей надихають мільйони, і державам стає все складніше ігнорувати зростаюче невдоволення тих, хто вимагає фундаментальних і незворотних змін. Сміливості цих людей і присвячена доповідь.

Amnesty International була заснована у 1961 році зі зрозумілою метою — створити солідарний міжнародний рух для боротьби з несправедливістю у всіх точках планети.З тих пір пройшло 50 років, і світ став іншим. Однак і сьогодні, як видно із доповіді, об’єднання зусиль багатьох людей для відстоювання прав людини у всьому світі вкрай важливо.

Переглянути звіт російською мовою

По-перше, не нашкодь: захист прав інтерсекс-дітей
15.06.2017
Активісти/ки Amnesty International Україна збиратимуть підписи на захист Емір-Усеїна Куку та Ервіна Ібрагімова під час традиційного МЗС OPEN AIR
13.06.2017
Адвокати в Таджикистані зазнають утисків, залякування та тюремних ув’язнень
24.05.2017
Прес-конференція щодо ратифікації Стамбульської конвенції, спрямованої на подолання домашнього насильства щодо жінок та дітей.
09.03.2017
5 стратегій порушників прав людини: як реагувати на доповідь Amnesty International
24.02.2017