Матеріали

Презентація доповіді “Крим у пітьмі: придушення незгоди”
15.12.2016
Кримськотатарська спільнота систематично переслідується російською владою після окупації та, здійсненої в порушення міжнародного права, анексії Криму Російською Федерацією в 2014 році, зазначається у новій доповіді Amnesty International, опублікованій сьогодні. У доповідім Крим у пітьмі: придушення незгоди йдеться про репресивні методи, що протягом останніх двох з половиною років застосовуються ро
Річна доповідь Amnesty International 2015: Україна
24.02.2016
Глава держави: Петро Порошенко Глава уряду: Арсеній Яценюк На сході країни рік розпочався з напружених бойових дій між проросійськими сепаратистами та українськими силами, завершившись епізодичними перестрілками, що час від часу порушували ненадійний режим припинення вогню. Воєнні злочини, скоєні обома сторонами конфлікту, загалом залишалися безкарними. Невеликий прогрес спостерігався у розслідува
ІНФОГРАФІКА: Ставлення українців до катувань
26.06.2015
Українці в своїй більшості засуджують катування, не довіряють існуючій системі розслідування катувань та виступають за передачу відповідних слідчих повноважень від Генеральної прокуратури до незалежного Державного бюро розслідувань, йдеться у дослідженні громадської думки, опублікованому Amnesty International.
ВІДЕО: Річний звіт Amnesty International
25.02.2015
У річній доповіді Amnesty International надається всеосяжний огляд дотримання прав людини у 160 країнах за 2014 рік. Якщо світові лідери не діятимуть негайно, щоб протистояти новим формам конфліктів і вирішити інші проблеми, зазначені у звіті, перспектива для прав людини на прийдешній рік є похмурою.
Коротко про «Боко Харам» – Запитання та відповіді
03.02.2015
Конфлікт у Нігерії забрав життя тисяч чоловіків, жінок і дітей. Більшість цих смертей – справа рук озброєного угрупування «Боко Харам». Тут усе, що вам необхідно знати про цю організацію, що спричинила хаос у найбільш населеній африканській державі. Що таке «Боко Харам»? Організація Jama’atu Ahlis Sunna Lidda’awati wal-Jihad (в перекладі з арабської — «Суспільство прихильників поширенн
Міжнародне правосуддя: загальна інформація