Матеріали

Річна доповідь Amnesty International 2015: Україна
24.02.2016
Глава держави: Петро Порошенко Глава уряду: Арсеній Яценюк На сході країни рік розпочався з напружених бойових дій між проросійськими сепаратистами та українськими силами, завершившись епізодичними перестрілками, що час від часу порушували ненадійний режим припинення вогню. Воєнні злочини, скоєні обома сторонами конфлікту, загалом залишалися безкарними. Невеликий прогрес спостерігався у розслідува
ІНФОГРАФІКА: Ставлення українців до катувань
26.06.2015
Українці в своїй більшості засуджують катування, не довіряють існуючій системі розслідування катувань та виступають за передачу відповідних слідчих повноважень від Генеральної прокуратури до незалежного Державного бюро розслідувань, йдеться у дослідженні громадської думки, опублікованому Amnesty International.
ВІДЕО: Річний звіт Amnesty International
25.02.2015
У річній доповіді Amnesty International надається всеосяжний огляд дотримання прав людини у 160 країнах за 2014 рік. Якщо світові лідери не діятимуть негайно, щоб протистояти новим формам конфліктів і вирішити інші проблеми, зазначені у звіті, перспектива для прав людини на прийдешній рік є похмурою.
ФОТО: Публічна акція до річниці протестів на Банковій
01.12.2014
У понеділок, 1 грудня, активісти Amnesty International влаштували публічну акцію біля Адміністрації Президента, реконструюючи події минулого року, коли десятки мирних протестувальників та поранених були побиті та затримані співробітниками «Беркуту» під час зіткнень між правоохоронцями та протестувальниками. У формі перформансу активісти продемонстрували, як різні уповноважені органи України – Гене
Обидві сторони конфлікту відповідальні за напади невибіркового характеру у східній Україні