Матеріали

Річна доповідь Amnesty International 2015: Україна
24.02.2016
Глава держави: Петро Порошенко Глава уряду: Арсеній Яценюк На сході країни рік розпочався з напружених бойових дій між проросійськими сепаратистами та українськими силами, завершившись епізодичними перестрілками, що час від часу порушували ненадійний режим припинення вогню. Воєнні злочини, скоєні обома сторонами конфлікту, загалом залишалися безкарними. Невеликий прогрес спостерігався у розслідува
ІНФОГРАФІКА: Ставлення українців до катувань
26.06.2015
Українці в своїй більшості засуджують катування, не довіряють існуючій системі розслідування катувань та виступають за передачу відповідних слідчих повноважень від Генеральної прокуратури до незалежного Державного бюро розслідувань, йдеться у дослідженні громадської думки, опублікованому Amnesty International.
ВІДЕО: Річний звіт Amnesty International
25.02.2015
У річній доповіді Amnesty International надається всеосяжний огляд дотримання прав людини у 160 країнах за 2014 рік. Якщо світові лідери не діятимуть негайно, щоб протистояти новим формам конфліктів і вирішити інші проблеми, зазначені у звіті, перспектива для прав людини на прийдешній рік є похмурою.
ПРЕС-АНОНС|Законодавчі ініціативи щодо ратифікації Римського статуту Міжнародного Кримінального Суду
14.01.2015
(КИЇВ) У четвер, 15 січня правозахисні організації-члени Платформи “Правозахисний порядок денний” проведуть прес-конференцію щодо необхідності підтримки Верховною Радою законопроекту, який поширить юрисдикцію МКС в Україні. Час: 15 січня, о 13.00. Місце: Український кризовий медіа-центр (вул. Інститутська, 4, готель «Україна», 3 поверх) Питання до обговорення: Що таке Римський Статут МКС? Порушенн
01.12.2014
Відкритий лист новообраним народним депутатам Верховної Ради України щодо виконання зобов’язань у галузі прав людини 1 грудня 2014 З моменту відкриття першої сесії нової Верховної Ради України у Вас з’являється можливість протягом 5 років насправді змінити Вашу країну. Занадто довго парламенти, що змінювали один одного, були неспроможні належним чином подолати проблему порушення прав своїх громадя
Конфлікт в Секторі Газа
22.08.2014
Відповіді на найпопулярніші питання щодо стану прав людини під час конфлікту в Газі.
ВІДЕО: Викрадення і тортури на сході України
15.07.2014
У новій доповіді Amnesty International зібрала наочні і переконливі факти, що свідчать про жорстокі побиття та тортури, які за останні три місяці застосовувалися щодо активістів, учасників протестів і журналістів на сході Україні. Ганну, про-українську активістку з Донецька, було викрадено з її квартири. Її шість днів протримали у полоні, піддавали катуванням, били по обличчю та змусили
більше матеріалів