Права людини

Що таке права людини

Права людини - це основні права і свободи, які надаються усім людям, незалежно від національності, статі, національного чи етнічного походження, раси, релігії, мови або іншого статусу.
річні звіти
Річна доповідь Amnesty International 2014/15
Світові лідери повинні вжити термінових заходів, щоб протистояти конфліктам нової форми і захистити цивільних осіб від жахливого насильства з боку держав і збройних груп, закликала Amnesty International, випустивши щорічний аналіз дотримання прав людини в усьому світі.
Річна доповідь Amnesty International 2013
Ця річна доповідь Amnesty покриває 2012 рік. Наступна доповідь вийде у лютому 2015 року та покриватиме період одразу в 2 роки (2013 та 2014).
Річна доповідь Amnesty International 2012
Надто репресивні держави, включаючи Китай, кинули всю міць своїх силових структур на придушення протестів. Жахливе становище з правами людини в Північній Кореї так і не змінилося на краще.
написати нам
Як повідомити про порушення прав людини в моїй країні
Якщо Вам стало відомо про порушення прав людини в Україні, Ви можете повідомити Міжнародний Секретаріат Amnesty International або надіслати цю інформацію в офіс Amnesty International в Україні.
матеріали з прав людини
Презентація доповіді “Крим у пітьмі: придушення незгоди”
Кримськотатарська спільнота систематично переслідується російською владою після окупації та, здійсненої в порушення міжнародного права, анексії Криму Російською Федерацією в 2014 році, зазначається у новій доповіді Amnesty International, опублікованій сьогодні. У доповідім Крим у пітьмі: придушення незгоди йдеться про репресивні методи, що протягом останніх двох з половиною років застосовуються російською владою проти кримськотатарської спільноти та всіх незгодних.
Річна доповідь Amnesty International 2015: Україна
Глава держави: Петро Порошенко Глава уряду: Арсеній Яценюк На сході країни рік розпочався з напружених бойових дій між проросійськими сепаратистами та українськими силами, завершившись епізодичними перестрілками, що час від часу порушували ненадійний режим припинення вогню. Воєнні злочини, скоєні обома сторонами конфлікту, загалом залишалися безкарними. Невеликий прогрес спостерігався у розслідуванні порушень та зловживань, які сталися під
ІНФОГРАФІКА: Ставлення українців до катувань
Українці в своїй більшості засуджують катування, не довіряють існуючій системі розслідування катувань та виступають за передачу відповідних слідчих повноважень від Генеральної прокуратури до незалежного Державного бюро розслідувань, йдеться у дослідженні громадської думки, опублікованому Amnesty International.
Документи по Україні
Доповідь: «Зломлені тіла: тортури і позасудові страти на сході України»
У доповіді «Зломлені тіла: тортури і позасудові страти на сході України» Amnesty International наводить переконливі свідчення частих та широкомасштабних порушень щодо полонених зі сторони різних викрадачів по обидві сторони конфлікту на сході України. Цей звіт базується насамперед на інтер
У доповіді «Рік потому: Порушення прав на свободу вираження думок, зібрань та об’єднань в Криму» йдеться про здійснення де-факто владою в Криму низки порушень прав людини відносно проукраїнських засобів масової інформації, громадських організацій, кримських татар та осіб, які критикують режим.
Річна доповідь: Україна
Насилля, яким закінчилися протести у столиці України м. Києві, і якe згодом виникло на сході України, переросло в збройний конфлікт за участю Росії. Катування та інші види жорстокого поводження, а також неправомірне використання сили міліцією під час акцій протесту супродовжувалося майже повною безк
мультимедіа
  • Звіт про діяльність за 2013/2014 роки