Делегація Amnesty International візьме участь у Марші Рівності

Експерти Amnesty International проведуть моніторинг забезпечення безпеки правоохоронцями під час Маршу Рівності. Активісти організації також пройдуть колоною під час маршу у знак солідарності з ЛГБТ активістами, які реалізують своє право на мирні зібрання.

“В умовах, коли геї, лесбійки, бісексуали та трансгендерні люди стикаються з дискримінацією в Україні, проведення подібних правозихисних заходів є способом заявити про проблеми, я якими стикаються ЛГБТ громадяни, та зажадати їх вирішення”, — сказав Марко Пероліні, дослідник Amnesty International з питань дискримінації.

“Ми вітаємо заяву Президента Порошенка, в якій він виразив впевненість, що правоохоронні органи зможуть забезпечити необхідний захист Маршу Рівності. Права на свободу зібрань і вираження є фундаментальними правами і Україна повинна поважати, захищати  та забезпечувати їх без будь-якої дискримінації.”

Представники та предстаниці ЛГБТ-спільноти зазначають, що в Україні досі відсутнє законодавство, що забороняло б дискримінацію на основі сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності, а багато чинних нормативно-правових актів дискрімінують лесбійок, геїв, бісексуальних і трансгендерних людей.

За інформацією організаторів, в рамках «КиївПрайд2015» заплановано понад 20 заходів: круглі столи, дискусії, кінопокази, тренінги та виставки. Також 6 червня планується провести Марш Рівності  мирну ходу, яка має на меті привернути увагу до недотримання прав людини та заявити про своє бачення майбутнього суспільства як суспільства рівності та справедливості.

Киргизстан: негайно звільнити мирних демонстрантів, затриманих у Бішкеку
22.03.2017
Крим: Різке погіршення ситуації з правами людини на території, закритій від міжнародного спостереження.
17.03.2017
17.03.2017
Річна доповідь 2016/2017: Україна
22.02.2017